Bajnokok Ligája, G-csoport, 2. forduló

Ferencváros-Dinamo Kijev 2-2 (Tokmac 59., Boli 89., ill. Tsygankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt! |Beszámoló itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali 86.), Heister – Somália, Haratin (Laidouni 65.) Sigér (Mak 73.) – Zubkov, Isael (Boli 73.), Tokmac

Dinamo Kijev: Boyko – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Karavaev – Buyalskiy (Garmash 81.), Sydorchuk, Shaparenko (Baluta 89.) – Tsygankov (Rodrigues 93.), Supryaha (Verbic 89.), De Pena

Dibusz Dénes:Az első félidő nem azt mutatta, hogy ezen a mérkőzésen ilyen végjáték kerekedhet. El kell ismerni, hogy ekkor gyengén játszottunk, nem voltunk eléggé agresszívak ahhoz, hogy labdákat tudjunk szerezni, ha mégis megszereztük, nem tudtuk megbontani a vendégek védekezését. A szünetben átbeszéltük, mit kell másképp csinálni, és máshogy is működött a második játékrészben a csapat játéka. Nyomás alatt tudtuk tartani a kijevieket, ha megvolt a labda, azzal tudtunk építkezni is, lehetőségeket alakítottunk ki. Adtunk nekik egy félidőnyi előnyt, de most úgy érzem, ha pár perccel tovább tart a meccs meglehetett volna a győzelem is. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk három pontot szerezni hazai pályán, de az első félidő tükrében nem lehetünk elégedetlenek. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket és végül belehajszoltak az egyenlítésbe.

Tokmac Nguen: Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Dinamo Kijev nagyon jól futballozott, kicsit meg is lepődtem, milyen jó játékosaik vannak. A 2-2 rendben van, meglátjuk, milyen lesz a folytatás. Szerintem ez egy igazságos eredmény, a végén persze próbáltunk győzni, hiszen emberelőnyben is voltunk, az eleje viszont nehéz volt, úgyhogy szerintem az egy pont rendben van. A Dinamo nagyon jól tartotta  a labdát, amikor letámadtuk őket, az sem igazán működött, folyamatosan rohantunk utánuk. De végül igazságos döntetlen született. 

Franck Boli:Ha csereként állok be, az nem feltétlenül az én szerepem, de nekem támadóként így is gólt kell szerezni, ami most sikerült is. Fantasztikus dolog gólt lőni a BL-ben, de ez nem csak az én érdemem, de az összes cseréé is, mindenki előrelépett, harcolt, ezért sikerült pontot szerezni. Változtatnunk kell azon, hogy hogyan reagálunk az ellenfél góljára, a második félidei arcunkat kellene mutatnunk a meccsek elejétől fogva. Ez volt az első gólom a Bajnokok Ligájában, nagyon messziről jutottam el idáig, felfogni még nem tudom, hogy betaláltam, de nagyon élvezem, jó, hogy a családom is láthatta. (M4 Sport)