Felkészülési mérkőzés, Ausztria

NS Mura–Ferencváros 1-4 (Rui Pedro 14., Lanzafame 50. – tizenegyesből, Priskin 76., Szignyevics 88., ill. Zorman 40.)

Ferencváros: Varga Á. (Szécsi, a szünetben) – Csernik, Botka, Frimpong, Heister – Sigér, Haratin – Isael, Rui Pedro (Wilmots, 55.), Zubkov – Lanzafame.
A 62. perctől: Szécsi – Kundrák, Takács, Leandro, Heister – Wilmots, Csonka – Bőle, Priskin, Szerető – Szignyevics.

Miközben a svájci Nyonban szerda délben kisorsolták, mely csapat ellen léphet pályára a Ferencváros továbbjutás esetén a Bajnokok Ligája-selejtező második körében, a zöld-fehér együttes éppen a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az ausztriai edzőtáborban a szlovén első osztályú NS Mura ellen.

A Ferencvárosi klubhonlap tudósítása szerint a 14. percben Heister baloldali beadását Lanzafame készítette le mellel, elegánsan, Rui Pedro pedig kapásból a jobb sarokba lőtt – ezzel szerzett vezetést az FTC. A szlovénok még a szünet előtt egyenlítettek, a 40. percben Zorman vehette át a labdát közel a zöld-fehérek kapujához, majd öt méterről a kapuba helyezett.

Az 50. percben Lanzafaméval szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a tizenegyest a sértett váltotta magabiztosan gólra. A 76. minutumban Bőle pazar passzával Priskin indulhatott meg egyedül, és 12 méterről, higgadtan a bal alsóba gurított, a végeredményt pedig a csereként beálló Szignyevics állította be, aki Wilmots beadása után csúsztatott a bal sarokba.

Luxemburgi vagy máltai csapat lehet a Fradi következő ellenfele a BL-ben