A lengyel TVP Sport információja szerint könnyen előfordulhat, hogy az első osztályú Slask Wroclaw egyik legértékesebb játékosa, Erik Expósito a januári átigazolási szezonban klubot vált, annak ellenére is, hogy tavaly nyáron hosszabbította meg a szerződését 2024 júniusáig. A portál megjegyzi a spanyol csatár előző megállapodása a mostani szezon végéig szólt, így a hosszabbítás legfőbb célja az volt, hogy a gólerős támadót átigazolási díj fejében értékesíteni tudja a klubja.

A TVP Sport úgy tudja, Expósitóért az egyik legfőbb érdeklődő a Ferencváros, de más országokból is szívesen látnák a támadót, aki a honlap értesülése szerint jobban preferálna egy magyartól erősebb bajnokságot, így például a hazatérés lehetőségét is fontolgatja. A portál azt is írja, hogy a magyar válogatott Tamás Márkot is foglalkoztató Slask két-három millió euró körüli bevételt remél Expósito eladásából.

A csakfoci.hu információi szerint a Ferencváros valóban felvette a kapcsolatot a támadó képviselőjével, de jelenleg elég kicsi az esély a szerződtetésére. Úgy tudjuk továbbá, hogy a játékos megszerzése sem lenne olcsó, de a lengyel sajtóban megjelent 2-3 millió euró körüli összeg túlzó.

Expósito egyébként 2019 júliusában szerződött a Las Palmastól a Slaskhoz, amelynél már az első szezonja jól sikerült, 35 bajnokin 8 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, egy évvel később 27 meccsen 9 találat és 4 assziszt volt a mutatója, míg a most futó idényben eddig 15 bajnoki alatt 9-szer vette be az ellenfelek kapuját 2 gólpassz mellett.

Fradi: A Slovannal hozták össze külföldön a háromszoros bajnok védőt – tévesen