Labdarúgócsapatunk szerződést hosszabbított a Ferencvárossal már magyar bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert, 19 esztendős Csonka Andrással, aki így biztosan a mieinknél folytatja pályafutását – írja a fradi.hu.

Csonka éppen csak betöltötte 17. születésnapját, amikor 2017 májusában a Budafok elleni győztes Magyar Kupa-elődöntő visszavágón debütált felnőtt csapatunkban. Abban a szezonban a mieink meg is nyerték a sorozatot, ezzel fiatal játékosunk is kupagyőztes lett.

A bajnokságban a 2017/18-as szezonban a Videoton ellen lépett pályára először. A tavalyi idényben már többször is számításba vette őt Sergei Rebrov, Csonka összesen öt bajnokin és öt MK-meccsen szerepelhetett, azaz ő is részese lett a történelmi, 30. bajnoki címnek. Emellett egyébként párhuzamosan az U19-eseknél is szerepelt, ahol nyolc meccsen három gólt szerzett.

A kettős játékengedélynek köszönhetően fiatal játékosunk ebben a szezonban párhuzamosan futballozhatott a Fradiban (és vehetett részt rendszeresen felnőtt csapatunk edzésein), valamint a több játéklehetőség érdekében fiókcsapatunkban, az NB II-es Soroksárban. Csonka így például kezdőként játszotta végig a zalaegerszegi 2-1-es Fradi-sikert, illetve az Iváncsa, valamint a BKV Előre elleni győztes MK-mérkőzéseket, de tapasztalatot gyűjtött 11 NB II-es bajnokin is (10-szer kezdőként) a Soriban.

Csonka az U16-os, az U17-es, az U18-as, az U19-es magyar válogatottnak is tagja volt, jelenleg pedig az U21-eseknél is számít rá Gera Zoltán. Az U17-esekkel az Európa-bajnokságot is megjárta, ahol a negyeddöntőig meneteltek a mieink.