Petrjak a válogatott szünetben egy ukrán TV-műsor vendégeként jelentette ki, hogy Rebrovra nem is tud igazán ukrán trénerként tekinteni.

A jelenlegi edzőm, Szerhij Rebrov inkább mondható külföldi edzőnek, mint ukránnak. Elsősorban azért, mert Angliában és Törökországban játszott főképp, másrészt folyamatosan fejlődik, és képezi magát. Más szemléletmódot követ, nem olyan, mint a mi edzőink. Sokat dolgozik a taktikáján.

Egyszer megnyertük a mérkőzést, minden rendben volt, aztán az értékelésnél Rebrov rávilágított, hogy egyszer két méterrel jobban kellett volna szűkítenem a területet, és megelőzhettem volna egy veszélyes átadást. Erre soha nem gondoltam volna. Szerhij mindig nagyon pontosan elmondja, hogy kinek mi a dolga. Európai szintű a hozzáállása.

A szélső úgy véli, éppen ezért nem igazán számít, hogy az edző a honfitársa.

Nem származik előnyöm abból, hogy ukrán vagyok, nincs garantált helyem a kezdőben, mint ahogy senkinek sincs a Fradinál.

Zárásképp a zöld-fehéreknél szokásos pénzbüntetésekről is szót ejtett.

– Rebrov még nem büntetett, nálunk inkább a csapatkapitány büntet. A csapatban mindenki lelkiismeretes, ha bűnös valaki, fizetnie kell. Ha félórát késel, akkor 100 ezer forintot kell fizetni, ami 10 ezer hrivnya.