A bosnyák válogatott balhátvéd, Eldar Civic szinte azonnal alapemberré vált a Ferencvárosban – de inkább a hazai porondon – múlt nyári érkezését követően, elégedett is az eddigi szezonjával, de szerinte ő és csapata is tud még ennél is jobban játszani. Többek között erről is beszélt a sportsport.ba-nak adott interjúban.

Civic eddigi számai a Fradiban: 17 NB I-es bajnoki, 4 BL-selejtező, 3 Európa Liga-mérkőzés, 1 Magyar Kupa-találkozó – 4 gólpassz.

Az OTP Bank Ligát jelenleg – két meccsel kevesebbet játszva – hárompontos előnnyel vezető FTC 23 éves, 1 millió euróra taksált légiósának elmondása szerint nem volt nehéz beilleszkednie a zöldeknél. 

Jó formában van a csapat, az edzéseken is mindenki a legjobbját nyújtotta eddig, így az eredmények sem maradtak el. Első helyen állunk a tabellán, három ponttal a második helyezett előtt, ráadásul két meccsel kevesebbet játszottunk eddig. Remélem, az idény végén bajnoki címet ünnepelhetünk majd. Amikor idejöttem, kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust, de nem volt nehéz dolgom, nagyon jól fogadtak a társak és könnyen beilleszkedtem. Nem volt nehéz megszokni Magyarországot sem. Ezek után sikeres is volt eddig az idényünk, én pedig mindig úgy léptem pályára, hogy a lehető legjobbamat nyújtva segítsem győzelemhez a csapatomat.

De szerintem még nem mutattunk meg mindent, tudunk ennél jobban is játszani, és a bajnokságban ennél is jobban tudnánk teljesíteni

– mondta Civic, aki arra is kitért, milyen a Boszniában is jól ismert Szergej Rebrov irányítása mellett dolgozni, futballozni.

Ő egy nagyszerű edző és ember. Egy olyan személyiség, akitől a pályán és azon kívül is rengeteget lehet tanulni, sok új dolgot látsz, ha rá figyelsz. Egy kiváló pedagógus és szakember, neki is köszönhetően úgy érzem, én magam is sokat fejlődök itt és jobb focistává válhatok a Ferencvárosnál – tette hozzá.