Az ukrán meta-ratings.com.ua portál készített interjút a Ferencváros vezetőedzőjével, Szergej Rebrovval. Az alábbiakban témakörök alapján idézünk a szakember nyilatkozatából.

Arról, hogy ő lett az év edzője Magyarországon

Az igazat megvallva először nem is tudtam róla. Nem tulajodonítok a díjnak nagyon nagy jelentőséget. Elvégeztem a munkámat, alighanem ennek és az eredményeimnek köszönhető az elismerés. 

Rebrov az első külföldi edzőként lett kétszeres bajnok az NB I-ben

Mindig pozitívak az érzelmek egy ilyen csapatmunka eredményét látva. Soha nem érdekeltek a statisztikák, vagy hogy ki nyert korábban. A Ferencváros egy nagycsapat, rengeteg szurkolóval. Örülök, hogy a munkámmal hozzá tudtam járulni a két, zsinórban elnyert bajnoki címhez.

Nehezebb volt a címvédés, mint az első bajnoki győzelem?

Szerintem igen. Először is azért, mert mi érdekeltek voltunk az európai kupaporondon is ősszel, legnagyobb ellenfelünk, a Fehérvár pedig nem. Emiatt sokkal bonyolultabb volt a képlet. Boldog vagyok, hogy az idény első fele óta az élen tudtunk maradni, és hogy végül a hajrá picit könnyebben alakult a számunkra. A legfontosabb az az időszak volt, amikor tíz meccset játszottunk egy hónap alatt. Kemény volt, de elégedett vagyok azzal, ahogyan kezeltük a helyzetet, és sikerrel jöttünk ki belőle.  (…) Azt nem mondanám, hogy a koronavírus miatti leállás nekünk kedvezett, de látszott akkor is a játékosokon. hogy keményen dolgoznak, mindenki eredményes munkát végzett. 

A jövőbeli igazolásokról

Van egy meghatározott költségvetése a klubnak, amellett, hogy az igazán minőségi játékosok komoly pénzbe kerülnek. Most úgy érzem, felépítettünk egy megfelelő erősségű keretet. Néhány poszton azért kell az erősítés remélem, sikerül megszereznünk a kiszemeltjeinket. 

A Celticben játszó Marian Sved esetleges megszerzéséről

Ő egy jó futballista, de uganez elmondható a hasonló poszton futballozó Zubkovról is. Jelenleg pedig jobban érdekel az ő sorsa, hiszen már a mi játékosunk. 

A jövőjéről és a sajtóban megjelent kérőiről, a Dinam Kijevről és a török Fenerbahcéról.

Hadd írjanak csak, amit akarnak. A médiában sokszor előfordul az ilyesmi, felkapják az ember nevét és “eladják” máshová. Én viszont a Ferencváros edzője vagyok. Kedvelnek az emberek Budapesten, sokszor az éttermekben sem hagyják, hogy fizessek. Sokan felismernek, megköszönik az eddig elvégzett munkámat, és arra kérnek, hogy maradjak.

Rebrov a helyszínen látta a Dinamo Kijev – Sahtar rangadót – Ki Mit Oszt?