“A Lokomotiv Zagreb volt játékosa végezte ki a Dinamót” felvetéssel számol be a mérkőzésről a sportske.jutarnji.hr, amely sokkoló rajtról ír, és arról, hogy a Dinamo csak lassan tudta felvenni az üzemi hőfokot, ami a gyorsan bekapott gólba került nekik.

A lap felhívja a figyelmet egy meccs végi jelenetre is, amikor Szergej Rebrov, a Ferencvárps vezetőedzője is csak csóválta a fejét hitetlenkedve azután, hogy csapata a Celtic után egy másik jóval esélyesebb klubot is elbúcsúztatott a BL-től. “Lehet, hogy a Dinamo volt a favorit, de mindenkit megtévesztett a Hajduk néhány nappal korábbi legyőzése, de mint kiderült, ott nem a Dinamo volt jó, hanem a Hajduk gyenge” – írják. “Igaz, hogy a Dinamónak több helyzete is volt, és hogy jobb volt a második félidőben, mint a Ferencváros, de eközben azért a magyaroknak is voltak lehetőségeik. A támadósor teljesen csődöt mondott, a védelem bizonytalan volt, ezt fűszerezte meg a nagyra tartott Gvardiol kapitális hibája a második gól előtt” – teszik hozzá.

A portál egyébként felvetette Zoran Mamic vezetőedző felelősségét is, mondván nem értik, miért hagyta a szakember, hogy a Fradi Uzuni öngólját követően magához térjen és kezdeményezzen, a labdát tartva. Mindez aztán azt eredményezte, hogy a Dinamo “BL-álmait elfújták, mint szél a gyertyalángot”. De szóba került a lapban a kolozsvári CFR elleni, 11-esekkel megnyert, előző körös csata is. “A zágrábiak túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves már túl erős volt Mamic csapatának”.

és ezzel a zágrábiak lemondhatnak a “Közép-Európa legjobb klubja” címről is, mintegy “belefulladva a Dunába”.

A vecernji.hr “történelmi vereségként” ír a magyar fővárosban történtekről, az egyéni hibákat és a kihagyott helyzeteket okolva. Megjegyzik, hogy a Dinamo az elmúlt idényben közel 30 millió eurót keresett a BL-szerepléssel, ennek a töredékével számolhat viszont csak idén, akkor is, ha bejut az Európa Liga csoportkörébe. Itt is szó esik Zoran Mamic szerepéről, mondván a tréner “könnyedén letérdelt” ott, ahol egy éve elődje, Nenad Bjelica diadalmaskodni tudott.

A 24sata.hr oldalán az egykori legendás horvát szövetségi kapitány, a Dinamót pályafutása során négyszer is irányító Ciro Blazevic szólalt meg, kemény szavakkal kommentálva a pályán látottakat.

“Hát, fiatal barátom, Budapesten a gyengébb legyőzte az erősebbet. Emiatt duplán fáj a vereség. Nem értem például, miért vette le a pályáról Mamic Majert, aki képes egy villanással is eldönteni egy mérkőzést. A papíron sokkal erősebb Dinamo kikapott egy rosszabb csapattól, amelynek talán csak egy normális játékosa van” – fogalmazott a már 85 éves, egykori vb-bonzérmes (1998) szakvezető.

A Novi List is “sokknak” nevezi a Dinamo kiesését, és bár nekik is “úgy tűnt”, hogy a horvát bajnok a jobb csapat, mégis a Ferencváros játszhat a norvég Moldéval a BL-főtábláért.  Kiemelik, hogy ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a Dinamót kiejtette egy magyar klub, hiszen az eddigi hét magyar-horvát párharcból mindig a zágrábiak kerültek ki győztesen.

A Slobodna Dalmacija szerint a 2. perces gól és hidegzuhany után a Dinamo gyorsan magához tudott térni és végül Uzuni öngóljával ki is egyenlített, nem tudott az eredményjelzőn is előnyt kovácsolni hosszan tartó mezőnyfölényéből. Végül aztán a középpályán történt nagy hiba és Uzuni kontragólja mindent eldöntött.

A Dinamo játékosai dühösek és bíróznak: “A miénk a jobb csapat, nem a Ferencvárosé”