Mint ismeretes, kényszerből, Böde Dániel sérülése, illetve Priskin Tamás eltiltása miatt kellett Thomas Dollnak a Videoton elleni rangadón (3-1) a válogatott csatárok helyett Lovrencsics Balázst a kezdőcsapatba jelölnie.

Bár az NB I-ben mindösszesen másodszor kezdő támadó ezúttal sem szerzett gólt, harcos játékával fontos tagja volt a győztes zöld-fehér gárdának. Lovrencsics az M4 Sport “Góóól!! 2” című műsorában őszintén beszélt a csapatban betöltött pozíciójáról, és arról, mit gondolt, mennyit fog játszani Böde és Priskin mögött az idényben.

Megmondom őszintén, tudtam, hogy nem sokat

– nyilatkozta az előző szezonban, a Soroksár játékosaként NB II-es gólkirályi címet szerző támadó.

Két rutinos, tapasztalt játékos volt előttem, nekem pedig a Ferencvárosnál volt szerződésem, így az lebegett a szemem előtt, hogy csak ott játszhassak. Teljesen mindegy volt, hogy mennyit. Ez az évem úgy gondolom, hogy az NB I-hez való hozzászokás jegyében telik majd – mondta a 26 éves futballista, akinek azonban egyáltalán nem új a csapaton belüli és a papíron nem feltétlenül számára kedvező versenyhelyzet.

Ült már mögöttem egy Bajzát Péter és egy Márkus Tibor is a padon. Tehát nagyon remélem, hogy idővel itt is be tudom verekedni magam a kezdőbe, de ehhez is idő kell – tette hozzá Lovrencsics, akinek a testvére, a magyar válogatott Gergő is a Ferencváros játékosa.