A calciomercato.it minden héten osztályozza az előző bajnoki fordulóban pályára lépő olasz légiósok, illetve a külföldön irányító olasz vezetőedzők teljesítményét. A Ferencváros újonnan igazolt támadója, Davide Lanzafame idén már egyszer elnyerte az adott héten kiosztott legmagasabb osztályzatot, Paks ellen nyújtott teljesítményével pedig ismét a legkiemelkedőbb vendégszereplőnek választották.

– Jól játszott, és a Ferencváros ismét nyert, és növelni tudta az előnyét az üldözőkhöz képest. Lanzafame továbbra is a csapat legeredményesebb góllövőjének számít, noha ezen a mérkőzésen nem talált be – írja a portál.

A Fradi támadója a Chelsea edzőjével, Maurizio Sarrival, és az ugyancsak a londoni kékek keretét erősítő Jorginhóval döntetlenben foglalta el az első helyet. Utóbbiról egyébként megjegyzik, hogy a szezon elején mutatott remek formájára emlékeztető teljesítményt nyújtott a Fulham ellen.

A képet valamelyest árnyalja, hogy a Paks ellen kapufáig jutó Lanzafame 6,5-ös osztályzata jócskán elmarad a legutóbb a csúcsot jelentő 8-tól, és a héten a legrosszabb értékelésű Federico Macheda pontszáma is csak 2-vel múlta alul a Fradi-játékost.