A Mezőkövesd ellen gólpasszt jegyző Marcos Pedroso hálát ad Istennek, hogy nem úgy nőtt fel, mint a legtöbb brazil gyerek, valamint beszélt legnevesebb brazíliai ellenfeleiről is. A szélső védő szerint a magyar bajnokság fizikálisabb, mint a török, vagy a brazil, és már alig várja, hogy 20 ezer ember előtt futballozhasson szombaton.

Nem úgy nőtt fel, mint a legtöbb gyerek Brazíliában

Nem származom szegény családból, de gazdagból sem. Gyerekkoromban mindent megkaptam, amíg a legtöbb csapattársam szegény volt. Hálát adok Istennek, amiért nem szenvedtem hiányt semmiben. Nálunk a focisták általában nagyon szegény körülmények között nőnek fel, hiszen a drog és a bűnözés miatt nehéz a helyzetük.

Gabriel Jesuson látszott, hogy nagy tehetség, de Robinhótól lehetett sokat tanulni

Gabriel Jesus fiatalabb nálam, de amikor ellene játszottam észre lehetett venni azt, hogy valójában mennyire tehetséges. Brazíliában Robinhótól tanultam sokat, látszott rajta, hogy tudja kezelni a csapatára helyezedő nyomást, tudta, hogyan kell irányítani az egész együttest. Átlátta a csapatot, tudta, hogy mikor kell agresszívan támadni, vagy éppen megnyugodni és labdát tartani. A brazilok technikai tudása kiemelkedő, így természetesen azt is figyeltem, hogyan bűvészkednek az ottani játékosok.

A magyar bajnokság fizikálisabb, a törököknél több a pénz, a brazil pedig kiegyenlítettebb

A 20 csapatos brazil ligában nagyjából 10 olyan együttes van, amelyik a végén bajnok lehet. Az ottani bajnokság tempója, technikai tudása teljesen más, mint a magyar bajnokságé. A török ligában a Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas hármas kiemelkedik a többiek közül. Ha ott akarsz bajnok lenni, akkor valószínűleg ezen három csapat valamelyikében kell futballoznod. Amit még kiemelnék, hogy a török fociban jóval több a pénz, ezért tudnak minőségi BL-t és vb-t megjárt játékosokat is igazolni. A magyar bajnokság nagyon erős fizikailag, emellett a taktikai tényezők is fontosak. Ha ezekben jó vagy, ráadásul még a technikai tudásod is erős, akkor már jó helyzetben vagy.

20 ezer szurkoló előtt ünnepelne győzelmet

Természetesen mindenki motiváltabb lesz, hiszen jobb 20 ezer ember előtt játszani, mint 5-6 ezer előtt. Biztos, hogy ez a sok néző extra erőt fog adni a csapatnak, én pedig remélem, hogy jó játékkal és győzelemmel hálálhatjuk majd ezt meg.

A Fradival jutna BL-be

A célom, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessek, de egyelőre a magyar bajnokságban vagyunk. Szeretnék lépésről-lépésre haladni és nem egyből a kettővel későbbi lépcsőfokra gondolni. Először szeretném megnyerni az NB I-et, utána pedig a BL-selejtezőben bizonyítani. Ezek a meccsek sosem könnyűek, hiszen nem tudhatod, hogy mikor kerül az utadba egy nagyobb csapat, de ha így alakul, akkor is teljes bedobással kell küzdeni, hiszen minden játékos álma, hogy egyszer bemutatkozhasson a Bajnokok Ligájában.

Gottmann József