Álex Bergantiños jövőjéről cikkezik az egyik spanyol lap. A 32 éves védekező középpályás jelenleg a Deportivo La Coruna labdarúgója, azonban nyáron vélhetően klubot vált. A beszámolók szerint a Sporting Gijon, a Tenerife és a Rayo Vallecano is szeretné őt megszerezni, de nem kizárt, hogy a játékos külföldön folytatja: van ugyanis ajánlata a Ferencvárostól.

Tavaly még 3 millió eurót ért

A rutinos középpályás hosszú ideje a La Coruna játékosa, de többször is játszott kölcsönben, például a Xerez, a Granada és a Gimnastic együtteseiben. Az elmúlt szezonban kevesebb játéklehetőséghez jutott, 8 bajnoki meccse volt az élvonalban. Az 1,77 m magas játékost egy éve még 3 millió euróra taksálta a Transfermarkt, jelenlegi becsült értéke 1 millió euró.

Érdekesség, hogy a védekező középpályás – aki belső védőként is bevethető – kifejezetten eredményes a Barcelona ellen, legutóbbi 4 góljából hármat is a katalánok ellen szerzett, a legutolsót idén tavasszal.

Álex Bergantiños egyébként jelentős első és második vonalbeli tapasztalattal rendelkezik: a La Ligában 118 meccse van, 4 gólja és 5 gólpassza (míg a második vonalban a mutatója: 138 találkozó, 4 gól, 1 gólpassz).

Klubjánál egyébként annyit közöltek, hogy tudják, van iránta érdeklődés máshonnan, és csak a játékoson múlik, mi lesz vele, ők tudomásul veszik a döntését. A szerződése 2018 nyaráig szól, de klubja nyitott lenne arra, hogy kölcsönadja őt.