A Ferencvárosi Torna Club kedden profi szerződést írt alá az Egyesült Államokban született szélsővel, Zyen Jonesszal. A 20 éves labdarúgó korábban hazájában és a német élvonalbeli Schalke U19-es együttesében is megfordult,

először az FTC II-ben kap majd lehetőséget

– írja a fradi.hu.

A klubhonlap bemutatása szerint Zyen Jones 2000. augusztus 25-én született a Georgia állambeli Clarkstonban. Az Alpharetta Ambush Soccer Club csapatában 12 éves korától kezdve ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, később hazájában a Georgia United és az Atlanta United akadémiáján pallérozódott. Tizennyolc évesen átszerződött Európába, ahol a német első osztályban (Bundesliga I.) szereplő Schalke 04 utánpótláscsapatának tagja lett. Egy idényt töltött el az együttesnél, amellyel négy csoportmeccsen szerepelt az UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az ifi BL-ben, emellett pedig játszott az U19-es Bundesligában is. Bajnokin háromszor talált a kapuba, illetve két gólpasszt is kiosztott.

Az európai idény után – 2019 áprilisában – Zyen Jones visszatért az Egyesült Államokba, ott megkötötte első profi szerződését, a Charlotte Independence labdarúgója lett. 2019 decemberéig összesen 13 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban, azaz az USL Championshipben, majd távozott a klubtól – nem titkolt célja volt, hogy idővel visszatérjen Európába.

Jones 2016 és 2018 között az Egyesült Államok három korosztályos csapatában is szerepelt: az U17-ben 14 meccsen ötször volt eredményes. Később háromszor szerepelt az U19-es, egyszer pedig az U20-as válogatottban, ám gólt nem szerzett. Az édesapja jamaicai, ezért felnőttként akár Jamaica nemzeti csapatában is számíthatnak rá.