Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a klubhonlapon beszélt a csapat nemzetközi szerepléséről, az elvárásokról és arról, várható-e még új játékos érkezése.

– Hosszú évek óta mondom – néha meg is mosolyogtak miatta –, hogy a csoportkörös szereplés a célunk, de így voltunk ezzel a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzése előtt is, ameddig nem nyertünk valamit, mindenkiben volt némi fenntartás. Egy építkezési folyamat része, hogy eljutottunk idáig, azaz elértük a célunkat. Többször elmondtam azt is, hogy számunkra

egyelőre inkább az EL-szereplés a reális, nem a BL csoportköre

– kezdte a fradi.hu-nak a vezérigazgató, aki hozzátette a csapat elsődleges elvárása az EL-csoportkörben a tapasztalatszerzés a játékosok, a csapat és a háttérdolgozók szempontjából is. – Egyetlen elvárás van: mindenki a maximális tudását adja hozzá a szerepléshez, hogy a lehető legjobb eredményekkel jöhessünk ki a csoportmeccsekből. Most, hogy végre elértük a célunkat, szeretném, ha mindenki örömét lelné benne. Mivel a Ferencvárosról van szó, természetesen minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni, de látni kell, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak, ezért minden pontnak örülnünk kell majd.

Még egyszer mondom: nincs semmiféle elvárás azzal kapcsolatban, hogy hány pontot kell szereznünk.

Orosz arra a felvetésre, hogy a Fradi vélhetően mindhárom hazai mérkőzését zsúfolt ház előtt játszhatja majd az Európa Ligában azt válaszolta, nagy boldogság ez számukra, de az is fantasztikus érzés volt – és ezért köszönettel tartoznak a szurkolóknak –, hogy a drukkerek óriási segítséget nyújtottak abban, hogy elérjék a célukat.

– Akárhogy is nézzük, nem megszokott dolog Európában, hogy egy csapat már a selejtezők során is telt ház előtt tud játszani.

Olyan támogatást kaptunk a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken is, amely feltétlenül hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sikert közösen elértük

– folytatta a vezérigazgató, aki kitért a játékoskerettel kapcsolatos kérdésre is. – Alapvetően nem tervezünk további erősítést, de ne feledjük, hogy annak idején Roland Lamah is szabadon igazolható játékosként érkezett a Ferencvároshoz. Ha olyan lehetőség adódna, amely a klub számára is megfelelő, azt még meggondoljuk, de inkább a jövőre gondolunk már, a téli átigazolási időszakra nézegetünk futballistákat.