A Korábbi 59-szeres válogatott játékos, az FTC-t jelenleg sportkoordinátorként erősítő Hajnal Tamás 2017-ben neves futballisták társágában kezdte meg tanulmányait az Európai Labdarúgó Szövetség sportvezetőképzésén, osztálytársai között ott volt Youri Djorkaeff, Gaizka Mendieta és például a 2002-ben világbajnok brazil válogatott tagja, Gilberto Silva is. A vb-győztes Silva az FTC-MVM Sportközpontban látogatta meg a zöld-fehér klubot – írja a fradi.hu.

A korábbi 94-szeres válogatott labdarúgó a klubhonlapnak adott interjúban elárulta, jelenleg van egy sportvállalkozása, játékosokkal, klubokkal és néha szövetségekkel egyeztet,  a diplomával a kezében pedig új lehetőségek nyílhatnak meg előtte, szeretne a labdarúgásban dolgozni, lehetőleg Londonban, ahol a családjával él.

– Játékosként ugyan egyszer sem játszottam a Fradi ellen, de az utóbbi két évben Tamás sokat mesélt nekem a klubról. Elmondta, hogy nagy terveik vannak, de beszélgettünk arról is, hogy mi az ő munkája sportkoordinátorként.

Most a saját szememmel is megtapasztaltam, hogy az infrastruktúra adott,

Tamástól pedig úgy tudom, hogy egyre több jó játékost sikerül a csapathoz csábítani – mondta Gilberto Silva, aki elmondta azt is, hogy az UEFA képzése során minden egyes alkalommal volt egy nap, amikor közösen fociztak, ő azonban talán csak egyszer futballozott az elmúlt időszakban, mert a térde sajnos mindig fáj egy-egy meccs másnapján.

– Maga a játék, a nagy meccsek izgalma és hangulata persze, hiányzik, ám az nem, hogy másnap fájjon a térdem. A munkám miatt egyébként is sokat utazom, ezért erre olyan sok időm sincsen – tette hozzá a korábbi világklasszis.