A bajnoki címet nem egy mérkőzésen, hanem az egész szezonban nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelten nyertük meg. Honfitársam, Ivan Petrjak kiválóan játszott, gólokat rúgott, és gólpasszokat adott. Úgy gondolom, ez volt pályafutása legjobb idénye – kezdte Haratin, aki elmondása szerint már a Honvéd elleni bajnoki előtt tudta, hogy megvan az aranyérem, mivel a MOL Vidi FC csak 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.

A 24 éves középpályás a következőkben összehasonlította a magyar és az ukrán bajnokságot.

A magyar bajnokság tisztességes, és minden csapat képes a dobogóért harcolni, és vannak váratlan eredmények. Sok néző látogat ki a Ferencváros mérkőzésére, és ennyi ember előtt lejátszott mérkőzések kétszer annyira élvezetesek. A magyar bajnokság növekszik, új stadionok épülnek folyamatosan, és a szurkolók boldogan mennek bajnokikra.

Nagyon jól szeretnénk játszani a Bajnokok Ligájában. Edőznk maximalista, arról álmodunk, hogy bejutunk a csoportkörbe. Minden tőlünk függ, jó csapatunk van. Nehéz lesz kiharcolni, de megvan rá az esélyünk.

Végül a válogatottságról is szót ejtett.

Minden ukrán játékosnak gyerekkori álma ,hogy válogatott legyen. Engem is az motivál, hogy elérjem ezt a célt. Nemcsak azt szeretném, hogy felhívjam magamra a figyelmet, de szeretnék megragadni, és a csapat hasznos tagjává szeretnék válni a válogatottban – fogalmazott Haratin.