A máltai FC Valletta keddi kiejtése után eldőlt, hogy a horvát bajnok Dinamo Zagreb ellen készülő Ferencváros mindenképpen érdekelt lesz a csoportkör előtti utolsó, 4. selejtezőfordulóban is valamelyik nemzetközi kupasorozatban.

Nagy öröm, hogy végre eljutottunk oda, ahova az elmúlt években nem sikerült, az, hogy a rájátszásban szerepelhetünk, egy újabb lépés a céljaink eléréséhez. A Dinamo Zagreb elleni párharc függvénye, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga negyedik selejtezőkörében játszhatunk-e majd. Hétfőn sorsolnak Nyonban, délben a BL, másfél órával később pedig az EL rájátszásának a sorsolását készítik el, tehát hamarosan azt is megtudjuk, hogy ki várhat ránk a folytatásban.

A célunk természetesen az, hogy a BL rájátszásában szerepelhessünk és ha odáig eljutunk, az EL-csoportkör már biztos, ez óriási eredmény az elmúlt éveket nézve

– mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak.

A klubvezető szerint a bolgár Ludogorec elleni kettős győzelemmel már megmutatta a Fradi, hogy az esélyesebb ellenféllel szemben is lehet keresnivalója a BL-ben.

Amikor a Ludogoreccel összesorsoltak minket, a legtöbben az ellenfelet tartották esélyesnek. Ha az elmúlt évekből indulunk ki, a Ludogorec rendszeresen főtáblás volt valamelyik sorozatban, ennek ellenére láthattuk azt, hogy a Ferencváros milyen meggyőző teljesítménnyel tudott túllépni a bolgár csapaton. Ebből is lemérhető, hogy mentálisan milyen erős a jelenlegi gárda, nem fél senkitől, ami szerintem nagyon fontos része annak, hogy sikert érjünk el.

Kettős győzelemmel jutottunk tovább, ebből kiindulva jó reményeink lehetnek a Zagreb ellen is.

A máltaiak ellen szerintem egyik mérkőzésen sem állt mellettünk a szerencse, rengeteg helyzetet kihagytunk, ennek ellenére szépen lehoztuk azt a párharcot is. A keddi visszavágón már az első percekben eldönthettük volna a továbbjutás kérdését. Miután hátrányba kerültünk, picit nehezebbé tettük magunknak a meccset, de megoldottuk a feladatot, ez is azt mutatja, hogy mennyire együtt van most a csapatunk.

Orosz a csütörtökön igazolt elefántcsontparti csatár, a norvég gólkirály Franck Boli érkezéséről is beszélt.

– Nagyon fontos volt, hogy találjunk még egy ütőképes játékost az elkövetkező mérkőzésekre, ez sikerült is, hiszen egy több poszton bevethető gólerős futballistával erősítettünk. Tudatos döntés, hogy azokat a pénzeket, melyek részint a BL-selejtezős szereplés, másrészt Fernando Gorriaran eladása kapcsán bevételt jelentenek a Ferencvárosnak, beforgatjuk a csapatba.

A vezérigazgató kitért a nemrég szerződést hosszabbító ukrán vezetőedző, Szergej Rebrov szerepére is az eddigi BL-menetelésben.

Rebrovnak is óriási szerepe van ebben, ez kétségtelen tény, hiszen egy fantasztikus tudású szakemberről beszélünk, de ez egy csapat, szóval mindenkinek szerepe van a sikerekben. Szoktuk mondani: a pályamunkásoktól kezdve a vezetőedzőig, a játékosokon át az irodában dolgozókig mindenkinek, aki ehhez a klubhoz tartozik. Ez egy közös siker, a közös munkánk eredménye, mindenkinek hálásak vagyunk, hogy ezt el tudtuk érni. Az, hogy idáig eljutottunk azt mutatja, hogy jó úton járunk.

Ezért igazolt a Fradihoz a norvég gólkirály – jelentős pénzért adták el az NB I-be