Mint ismeretes, március közepe óta meccsek sincsenek itthon, és az élvonalbeli csapatok többsége egyelőre az “igazi” edzéseket sem kezdte újra a járványügyi helyzet miatt, a Ferencvárosnál azonban úgy döntöttek, kisebb csoportokban és szigorú kontroll mellett, de együtt is edzenek a játékosok a Népligetben.

Az elejétől fogva, amikor ez a helyzet kialakult, azt a döntést hoztuk meg, hogy kis csoportokban, heti háromszor folytatjuk az edzéseket. Úgyhogy ez nekünk nem egy újrakezdés, hanem tulajdonképpen mi ezt a folyamatot most már harmadik hete, hogy gyakoroljuk, az egészségügyi előírásokat a legszigorúbban betartva – teszem azt a távolság betartásával, vagy hogy hány ember lehet egy időben a labdarúgópályán. A beléptetésnél lázat mérünk a játékosoknak, és csak az jöhet be az edzőközpontba, akinél nincsen semmilyen tünet. A Népligetbe a játékosok már átöltözve érkeznek, hogy semmilyen közös helyiséget ne használjunk. Ha majd remélhetőleg belátható időn belül jön egy olyan döntés, hogy csoportos edzések is lehetnek, és különféle játékformákat lehet gyakorolni, akkor egy kis időre szükségünk lesz, hogy a meccsritmust vissza tudjuk nyerni, de biztos vagyok benne, hogy fizikális szempontból olyan túl nagy lemaradásunk ebben a három hétben biztos, hogy nem alakult ki – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Hajnal Tamás, az FTC csapatmenedzsere.

NB I: Erről egyeztettek Csányival a klubok – négy forgatókönyv van

Hajnal szerint ha folytatódhat is a szezon, első lépésben biztosan szurkolók nélküli stadionokban.

Csak úgy tudom elképzelni, hogy a közeljövőben csak zártkapus mérkőzések kerülhetnek megrendezésre. De én úgy érzem, talán egy ilyen hosszabb idő után az emberek számára kellemes kikapcsolódás lenne, a gondolataikat elterelné a mindennapi nehézségekről, ha egy kis sportot, egy kis labdarúgást láthatnának a tévében.

A Ferencváros minden eshetőségre próbál felkészülni, akár arra is, hogy nem folytathatja a bajnokságot.

Vezetjük a tabellát három ponttal – úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, szóval adott esetben a bajnoki címünket és az első helyünket senki nem kérdőjelezhetné meg szerintünk. De ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, szeretnénk folytatni a bajnokságot – ha nem, jól át kell gondolni, és akkor elfogadjuk azt a döntést, ami születik – tette hozzá a korábbi válogatott futballista.