A plovdivnews.bg információja szerint a bolgár Botev Plovdiv mellett a Ferencváros is szerződtetné a brazil Marquinhost, aki jelenleg az Atlético Mineiro kölcsönjátékosaként játszik a Botevnél. A portál megjegyzi, hogy a 22 éves játékost, teljes nevén José Marcos Costa Martinst már az Austria Wien edzőjeként is kiszemelte magának Peter Stöger vezetőedző, ám akkor nem sikerült megszerezniük őt.

A bolgár honlap azt is hozzáteszi, hogy az Atlético Mineiro 3 millió euróban határozta meg Marquinhos átigazolási díját, ha pedig sikerül vevőt találniuk, akkor már januárban megválnának tőle – a csatár becsült piaci értékét egyébként 3,5 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Az ulloi129.hu információja szerint a játékos neve valóban felmerült a Fradinál, azonban konkrét lépés még nem történt az ügyében.

A szélső és középső támadóként is bevethető labdarúgó a most futó bolgár élvonalbeli idényben 13 meccsen 5 gólt és 3 asszisztot jegyzett, míg korábban a brazil Serie A-ban 26 találkozón 1 gól és 4 assziszt volt a mérlege.

Az NB I-ből Dunaszerdahelyre igazoló edző: “4-5 kisvárdai játékos beférne a Fradiba is” – Tilos passzolni!