Osztrák válogatott középpályást szemelt ki magának a Ferencváros – ezt állítják Németországban és Ausztriában. Úgy tudják, az osztrákok nemzeti csapatában 23-szor szerepelt Jakob Jantscherre csapnának le a zöld-fehérek, igaz, a Legia Varsó is szívesen megszerezné a szabadon igazolható labdarúgót.

A 29 esztendős Jantscher legutóbb a török Rizespor játékosa volt. Az együttes a tavalyi szezonban kiesett az élvonalból, ezt követően a futballistát kitették a keretből, és a fizetését is megvonták, így nem volt meglepő, hogy ezután szakított is egymással a két fél. A középpálya bármely posztján bevethető Jantschernek így mindössze 77 perc játéklehetőség jutott a teljes őszi szezonban.

Nincs konkrétum, merre szeretnék menni. Olyan srác vagyok, aki sokat tapasztalt már, voltam Oroszországban és Törökországban is, semmit sem zárok ki. De összességében mindennek klappolnia kell.

– mondta még decemberben, a Rizesporral való szakítása után.

A hírek szerint a görög Panathinaikosz is érdeklődött iránta, de az az üzlet nem valósult meg. Jelenleg a Fradi és a Legia a két legjelentősebb kérője. Jantscher korábban játszott a Sturm Graz, a Salzburg, a Dinamo Moszkva, a NEC és a Luzern együttesében.

A futballista a Salzburggal bajnok és kupagyőztes lett, éppen a Fradit is irányított Ricardo Monizzal együtt, sőt, 14 góllal a gólkirályi címet is bezsebelte a bajnokságban. De a kupát a Sturm Grazzal is elhódította. A Dinamóban pedig Dzsudzsák Balázzsal játszott.

Legutóbb a 2016-os Eb-n szerepelt az osztrákokkal, az Izland elleni találkozón 12 percet kapott, a mieink ellen nem játszott.

Ausztriában, korábban az év gólját is ő lőtte