Az ulloi129.hu beszámolója szerint a Ferencváros ajánlatot tett a Gibraltár ellen gólt és gólpasszt, valamint Dánia ellen szintén gólpasszt elérő 22-szeres grúz válogatott középpályásért, Valerian Gviliáért. Az értesülést a Górnik Zabrze sportigazgatója, Artur Platek is megerősítette, és nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

Hamarosan beszélek vele. Vako a Zabrzében akar játszani, a gond az, hogy a Luzern egy nagyon jó kivásárlási ajánlatot kapott a magyar bajnok Ferencvárostól, így a dolog nem csak Gvilián múlik. Fele-fele arányban ítélem meg az esélyét annak, hogy marad, vagy hogy távozik – mondta a sportigazgató.

A 25 éves játékos az elmúlt idényt a svájci élvonalbeli Luzern játékosaként a lengyel első osztályú Górnik Zabrze-nál töltötte kölcsönben: 17 tétmeccsen lépett pályára a lengyeleknél, és egy gólt szerzett.

Gvilia beilleszkedésében korábbi csapattársai is segíthetnek, többek között a grúz válogatott Lasha Dvali is a zöld-fehéreket erősíti, valamint a 2016-17-es szezonban a BATE játékosaként Nyikolaj Szignyevics csapattársa volt – innen szerződött 2018 januárjában a svájci Luzernhez.

Újabb kérő

Michal Kolodziejczyk lengyel sportújságíró szerint Gvilia alighanem a Nagy Dominikot is soraiban tudó Legia Varsóhoz ír alá, míg a Legia.net szurkolói oldal szerint már orvosi vizsgálatokon vesz részt a Fradi kiszemeltje.