Ferencváros – Sion

A két román ellenfél, a Viitorul Constanta és a Gaz Metan után a svájci első osztályú Sion ellen játszotta harmadik felkészülési mérkőzését a Ferencváros a beleki edzőtáborban. A fradi.hu közvetítése szerint a zöld-fehérek remek első félidőt produkáltak: a 6. percben egy kis szerencsének is köszönhetően előnyt szereztek, miután Maceiras  hazapasszolt labdája átpattant a kapus lába felett és a kapuban kötött ki, majd a 33. percben Sigér hosszú indítása Petrjakot találta meg, aki laposan a kapuba lőtt.

A második játékrészt nagy ziccerrel kezdte a svájci csapat, ám Dibusz ekkor még hárítani tudott, az 58. percben viszont már a magyar kapus is tehetetlen volt, ekkor Kasami beadása után Djitté fejelt a kapuba. Hat perccel később hasonló szituációt követően egyenlített a Sion, Abdellaoui beadása után Uldrikis is betalált. A 76. percben Lovrencsics Balázs lábában volt a győztes gól, de a támadó a kapusba lőtte nagy helyzetét, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Felkészülési mérkőzés (Törökország)

Ferencváros – Sion 2-2 (Petrjak 33., Maceiras 6. – öngól, ill. Djitté 58., Uldrikis 64.)

FTC: 1. félidő: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister – Sigér, Haratin – Petrjak, Lanzafame, Varga R. – Sihnevich
2. félidő: Dibusz – Csernik, Botka, Dvali, Vida – Gorriaran, Leandro – Szerető, Wilmots, Amadou – Lovrencsics B.

Újpest – Sahtyor Szoligorszk

Kiütéses győzelmet aratott az Újpest a második törökországi felkészülési mérkőzésén a Sahtyor Szoligorszk ellen. A fehérorosz csapat a 41. percig bírta ki kapott gól nélkül, ám ezt követően beindult a lilák támadógépezete és még a szünet előtt kétszer is bevették az ellenfél kapuját Szankovics és Novothny révén.

A második játékrészben pedig ott folytatta Nebojsa Vignjevics csapata, ahol abbahagyta, az 57. percben Novothny meglőtte a második gólját, majd Zsótér Donát sem akart lemaradni, így ő is duplázott. A fehéroroszok kétszer tudták mattolni a magyar csapatot, egy alkalommal pedig öngólt is vétettek, így alakult ki a 6-2-es újpesti siker.

Felkészülési mérkőzés (Törökország)

Újpest – Sahtyor Szoligorszk 6-2 (Szankovics 41., Novothny 45., 57., Zsótér 66., 82., öngól)