A címvédő és listavezető Ferencváros a spanyolországi edzőtáborozás első felkészülési mérkőzésén, több saját nevelésű fiatalt is bevetett a spanyol negyedosztályú Club Deportivo Alhaurino ellen. A kezdőben helyet kapott a 18 éves Csontos Dominik és a szintén ugyanennyi idős támadó középpályás, Katona Bálint is.

A marbellai találkozó 2. percben Skvarka szerzett labdát, de lapos lövése a kapusé lett. Három perccel megszerezte a vezetést a Fradi, miután egy középre érkező továbbítás után Mak passzolt a kapuba – derül ki a fradi.hu tudósításából. A 15. percben megduplázta előnyét a magyar bajnok. Csontos passzát követően Mak kereste középen Isaelt, aki lapos lövéssel vette be az ellenfél kapuját.

A második félidőre teljes sort cserélt a Szergej Rebrov vezetőedző. Az NB III-as csapat 17 éves játékosa, Rezdic Damir és Nagy Olivér is pályára lépett. A zöld-fehérek újabb két gólt szereztek, előbb a 84. percben Heister, majd három perccel később Haratin talált be – utóbbi pedig 11-esből állította be a 4-0-s végeredményt.

Felkészülési mérkőzés, Marbella

Ferencváros-Club Deportivo Alhaurino 4-0 (Mak 5., Isael 15., Heister 84., Haratin 87. – 11-esből)

Ferencváros I. félidő: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Csontos – Laidouni, Vécsei – Katona, Skvarka, Mak – Isael

Ferencváros II félidő: Bogdán – Nagy Olivér, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér, Haratin, Somália (Katona, 88.) – Redzic Damir, Baturina, Uzuni

Fradi: Brutális futómennyiség, gyorsaság, kiemelkedő képzettség – az NB I egyik legkomplexebb játékosa érkezett