Ahogy arról beszámoltunk, a norvég Stabæk és a Ferencváros megegyezett Franck Boli átigazolásáról, a 25 éves elefántcsontparti támadó az orvosit követően alá is írt már Budapesten.

Az előző idény norvég gólkirálya – már csak – volt csapata klubhonlapján beszélt klubváltásáról és annak hátteréről.

Ez volt a jó döntés a saját és a Stabæk szempontjából is, bármennyire is nehéz volt meghozni. Ez egy jó lehetőség mindenki számára. A Ferencvárosnál a BL-ben vagy az EL-ben is szerepelhetek, ami nagyszerű. Jó érzés volt megérkezni Magyarország legjobb csapatához. A klubnak nagyszerű történelme van és számtalan címe, trófeája, a körülmények, a létesítmények pedig rendkívül professzionálisak.

Emellett persze ez egy szomorú pillanat is a számomra, hiszen mondhatom, hogy az otthonomat hagyom el. Itt nőttem fel, ennél a csapatnál kezdtem a pályafutásomat már fiatalon. Volt, hogy már távoztam innen, de aztán visszatértem, most megint elmegyek. De biztos vagyok abban, hogy az útjaink még keresztezik majd egymást – mondta a csatár, aki a norvég klubnak és a szurkolóknak is köszönetet mondott eddigi támogatásukért.

A Stabæk sportigazgatója, Inge André Olsen így nyilatkozott a Ferencvárossal kötött üzletről.

Nyilván nem volt ez egy egyszerű döntés, szerettük volna, ha Franck még velünk marad. De más szempontokat is figyelembe kellett vennünk.

Jelentős összeget fizettek érte, mindkét fél jól járt ezzel a megoldással. Egyúttal köszönjük Francknek, hogy a múlt ősszel új szerződést kötött velünk, hiszen egyébként most átigazolási díj kifizetése nélkül kellett volna elengednünk.

Tudom, hogy ő is hálás nekünk, hiszen visszafogadtuk és segítettünk neki újra felépítenie magát, amikor sérült volt. A háláját pedig a lehető legjobb módon, a pályán és gólokkal fejezte ki az irányunkba – tette hozzá a klubvezető, minden jót kívánva Bolinak.

Bővebben Boliról itt:

Gólkirályt igazolt a Fradi – már hivatalos