Három és fél éve, hogy Mark Otten elhagyta a Ferencvárost. A holland Nijmegennél, a Feyenoordnál és az Excelsiornál is megfordult védőt a rendszeresen visszatérő egészségügyi problémái akadályozták a játékban, és emiatt hagyott fel a profi labdarúgással. A zöld-fehérek után a játékos azért kedvtelésből még futballozott a harmadosztályú RKSV Brakkenstein amatőrcsapatában.

Otten a pályafutása befejezése után 2016-ban edzőként a NEC/FC Oss U15-ös együttesét irányította. Az ott eltöltött egy év után, idén nyártól a nijmegeni Brakkensteinnél vállalt munkát, mellette párhuzamosan a Feyenoord U15-ös gárdánál dolgozott vezetőedzőként.

Holland lapinformációk szerint Otten most elhagyta a harmadosztályú amatőrcsapatot, és csak a rotterdami alakulat munkáira szeretne összpontosítani. Elhatározását döntően befolyásolta a rengeteg utazás, és ingázás, ami számára fárasztó a mindennapok rutinja során.

– Amikor a Brakkenstein edzősége mellett döntöttem, nem tudtam, hogy emellett a Feyenoordnál is fogok dolgozni. A gyakorlatban nehéz ezt a kettőt együtt kivitelezni. Kedden és csütörtökön sietek, hogy elrepüljek Rotterdamból és odaérjek az edzésre Nijmegenbe. Akkoriban el kellett gondolkoznom azon, hogy hosszú távon milyen ambícióim vannak – mondta a korábbi Fradi-védő.

Otten a Brakkenstein történetében az első szakember, aki a gárdát a harmadosztályba vezette. Irányítása alatt a tizedik helyen áll az együttes, 11 mérkőzésen 12 pontot szereztek.