A Diario la Grada nevű spanyol oldal a csütörtök esti Espanyol-Ferencváros EL-csoportmeccs előtt igyekezett feltérképezni a magyar bajnok erősségeit, melyekből az alábbi összeállítást készítették el.

1. A legsikeresebb magyar csapat

Az Espanyol ellenfele a legsikeresebb, és legnépszerűbb magyar klub. Nemcsak Budapesten, hanem országszerte. Az előző idényben bajnokok lettek, 13 ponttal előzték meg a másodikat, így összesen már 30 bajnoki-, és 23 kupagyőzelmet ünnepelhettek, illetve megnyerték a Vásárvárosok kupáját az 1964/1965-ös szezonban.

2. Jó rajt az NB I-ben

A Ferencváros jól kezdte a honi bajnokságot. Jelenleg 5. helyen állnak, de kevesebb meccset játszottak, mint a riválisok. Kilenc ponttal állnak három győzelem és egy vereség után, hét rúgott, illetve négy kapott góllal.

3. A széleken veszélyesek

A Fradinak nincsenek komoly referenciái nemzetközi színtéren az előző idényekből, de az Espanyolnak figyelnie kell a szélekre Rebrov taktikája miatt. Varga és Zubkov két-két embert is le tud kötni, de a keretben lévő kilenc válogatott játékos mindegyike veszélyes lehet.

4. Nagy nyomás, intenzív és labdabiztos játék

A ferencvárosi szakmai stáb a játék olvasására ösztönzi a játékosokat. Az alapötlet az ellenfél térfelén történő letámadás, de a magyarok nem adják fel a labdakihozatalokat sem, türelmesen építkeznek.

5. A legalázatosabb ellenfél

A H csoport csapatai közül papíron a Ferencváros leginkább verhető ellenfél, ráadásul a budapesti repülőút a legrövidebb a spanyol csapat számára, ami szintén segíthet jó eredményt elérni. Ilyen előjelek mellett biztos, hogy a nyomás az Espanyolon lesz.