A sportal.bg leírása szerint a Ludogorec Budapest közepén hagyta romokban a Ferencvárost, elsöpörve a magyar bajnokot. Ezzel a bolgárok “bosszút álltak” a kettős nyári vereségért, és két győzelemmel vezetik a H-csoportot.

Sztanyiszlav Gencsev, a vendégek szakvezetője nem is szerénykedett a lapnak nyilatkozva a meccs után:

Remek meccs volt ez a csapatunk számára.

Az eredmény igazolta, amit a találkozó előtt is mondtunk, azaz hogy 2-3 klasszissal a Ferencváros fölött állunk.

Örülök, hogy nagyjából minden úgy alakult, ahogy terveztük. Megvolt a korai gól, utána is diktáltuk a tempót, megvolt a stratégiánk, előnyt akartam építeni a nagyobb nemzetközi tapasztalatunkra, és el is értük a célunkat. Jó látni, hogy két meccsből kettőt megnyertünk, és úgy látom,

a Ferencváros talán kiszállt a továbbjutásért folyó versenyből, a verseny köztünk, a CSZKA és az Espanyol között dől majd el.

Jody Lukoki, a bolgárok kongói szélsője – aki már az 1. percben a kapuba talált a Groupama Arénában – szerint visszavágtak az FTC-nek a nyáron történtekért.

Nagyszerűen mérkőzés volt, különösen a szünet előtt, remek dolgokat mutattunk a pályán, az egész csapat kiválóan teljesített. Nagyon komoly csapatunk van, az első helyen állunk és ugyanígy kell folytatnunk. A Ferencváros kiejtette minket a Bajnokok Ligájából, de most megvertük őket, ez volt az igazi visszavágó. Nagyon boldog vagyok.

 

A gong.bg egyenes az Európa Liga legerősebb csapatának nevezi a Ludogorecet, amelynek mérlegénél (6 pont, 8-1-es gólkülönbség” jobbat egy csapat sem tud felmutatni a mezőnyben. “A bolgár bajnok meghatározó erő Európában, ezt már a CSZKA Moszkva és a Ferencváros is megtapasztalhatta a saját bőrén” – írja a lap.

Ami pedig magát a meccset illeti, a portál szerint a Ludogorec igazi erősdemonstrációt tartott Budapesten, elgázolva a Ferencvárost, amelynek valóságos hidegzuhany volt az első percben bekapott gól. A brazil Rafael Forster óriási bombagólját a beszámolóban egyszerűen csak “rakétának” nevezik – tényleg az volt…A harmadik gól szerintük végképp idegessé tette a Fradit, amely sorra hagyta ki a második félidőben a kecsegtető helyzeteket, vagy épp Plamen Iliev kapus állta a hazai kísérletek útját.

A Novsport szerint “durva” volt, ami a magyar fővárosban lezajlott, a Ferencváros pedig igai leckét kapott a bolgár bajnoktól. Fantasztikus és briliáns sikerként könyvelik el a 3-0-s győzelmet, amivel a Ludogorec “tovább szárnyal” az Európa Ligában, miközben a Fradi “arra sem volt képes, hogy a szépítő gólt megszerezze”.

A gol.bg a remek teljesítményt nyújtó válogatott kapust, Plamen Ilievet is megszólaltatta.

Az első félidőben totálisan lefociztuk a Ferencvárost. A piros lap kicsit összezavart minket és borította a tervünket, a második játékrész sokkal inkább a védekezésről szólt. Emiatt különösen jól nézett ki, hogy sikerült megszereznünk a harmadik gólt. A csoport eléggé kiegyenlített, minden meccs nagyon nehéz. Meg kell tartanunk ezt a szintet, hogy továbbjuthassunk.

A portál egyébként “lenyűgöző” Ludogorecről ír, amely 10 ember is magabiztos győzelmet aratott Budapesten.

A topsport.bg “édes bosszúról” és “szétzúzott Ferencvárosról”  értekezik, és kiemeli, hogy a Ludogorec a legmeggyőzőbb idegenbeli sikerét aratta, mióta az európai kupaporondon szerepel.

A Ludogorec tulajdonosa, Kiril Domuscsiev ugyancsak nem fukarkodott a dicsérő jelzővel a Facebookon: “A Ludogorec megint történelmet írt! Hajrá, srácok! Ez az én csapatom”.