Csütörtökön, 19 órakor a litván Suduva és az izraeli Maccabi Tel-Aviv visszavágóján eldől, melyik csapattal találkozik a magyar bajnok Ferencváros az Európa Liga playoff-körében. A Ferencváros augusztus 22-én (idegenben) és 29-én (hazai pályán) találkozik majd a párharc győztesével.

A baltiak várhatják kecsegtetőbb helyzetből a második mérkőzést, hiszen Izraelben nagy meglepetésre 2-1-re győztek.

Nem meglepő módon Litvániában történelmi esélyként tekintenek a mai visszavágóra, hiszen az ország futballja finoman szólva sem számít meghatározónak Európában, egyik klubjuk sem szerepelt még egyik csoportkörben sem. Igaz, a Suduva zsinórban harmadszor(!) juthatna el a rájátszásig az EL-ben – egyszer a már a Ferencváros által is ismert bolgár Ludugorec, egyszer pedig a skót Celtic ütötte el őket a főtábla lehetőségétől.

Az Alfa című litván lap az esélyeket tekintve úgy fogalmaz, hogy a Maccabi rohamainak ellent kell tudnia állnia a hazai védelemnek és akkor megkaphatja története legnagyobb esélyét.

“Annak a ténynek köszönhetően, hogy a Suduva játszhatott volna azzal a Dinamo Zagrebbel is, amely végül kiejtette a Ferencvárost, így viszont egy sokkal gyengébb csapat lehet az ellenfél, a litván szurkolóknak merhetnek nagyot álmodni” – írja a lap.

Hasonló véleményen van a helyi népszerű futballkommentátor, Nerijus Kesminas is, aki hosszú Facebook-bejegyzésben osztotta meg esélylatolgatását:

“A Suduva még nem jutott tovább, de ha csütörtökön megteszi, jöhet az új ellenfél. A futball istenei pedig az egyértelműen gyengébb Ferencvárost küldték az utunkba, nem pedig a Dinamo Zagrebet” – fogalmazott a szakíró.

Va taip. Marijampolės „Sūduva“ vakar atsakė skeptikams, – o tokių, patikėkite, buvo ir, aišku, yra, – teigusiems ir…

Közzétette: Nerijus Kesminas – 2019. augusztus 9., péntek