A Ferencváros percek híján ért el értékes győzelmet az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen az Európa Liga 1. selejtezőkörének első, budapesti mérkőzésén, ám a vendégcsapat a hosszabbításban, Atar megpattanó lövésével egyenlíteni tudott (1-1).

A közel-keleti ország egyik legerősebb és legtehetősebb csapatának nemrégiben kinevezett szakvezetője, a szerb Vladimir Ivic nagyon elégedett volt azzal, hogy döntetlenre tudták menteni a csütörtöki találkozót.

Az első félidővel nem, a másodikkal viszont elégedett voltam. Összességében igazságos eredmény született. Biztos vagyok benne, hogy ennél csak jobb futballt fogunk játszani a jövőben. Győzni jöttünk Budapestre és azzal előnybe is kerültünk a visszavágó előtt, hogy idegenben gólt tudtunk szerezni – értékelt a Maccabi trénere.

Doll a Fradi elmaradt győzelme után: “Nagyszerűen képviseltük a magyar focit”

Az izraeli csapatnál valóságos hős lett a csereként beállt gólszerző, Eliran Atar, aki a 91. percben egyenlített szerencsés találatával, de egyébként is jól szállt be a meccsbe.

“Szép volt, megmentetted a Maccabi szezonját. Azzal, hogy beálltál, megváltozott a játék képe, hitet kapott a csapat, a gólod pedig a szezon gólja lehet” – kapta a dicséretet a 31 éves izraeli válogatott támadó az öltözőben a sport1.maariv.co.il cikke szerint.

Komoly kritikákat kapott viszont a spanyol/baszk Enric Saborit, aki nemrég igazolt a Maccabihoz az Athletic Bilbaótól, és nagy reményekkel fogadták a komoly tapasztalattal bíró, 26 éves balhátvédet. Most viszont azt írják Izraelben, hogy a bekk abszolút nem illett egyelőre bele a hátsó alakzatba, ráadásul egyáltalán nem tudott bekapcsolódni a támadásokba sem, így már csak abban tudnak reménykedni, hogy a produkciója idővel változni, javulni fog majd.

Ugyancsak bírálatokat kapott a Maccabi középpályás-játéka, amely izraeli vélemények szerint lassú és körülményes volt sok esetben, külön kiemelték az egyik kulcsjátékosnak tartott Dor Micha, valamint az amerikai Aaron Schoenfeld rossz teljesítményét, és az izlandi válogatott támadót, Vidar Örn Kjartanssont is, akit szerintük hiába figyelt csütörtökön egy angol klub, sok jó megmozdulást nem láthatott tőle a Fradi ellen.

Orosz Pál a döntetlen után: “A lelátón a Fradi győzött”