Augusztus elején, amikor Andrij Sevcsenko távozott az ukrán válogatott éléről, egybehangzóan állították az ukrán portálok, hogy az egyik legfőbb esélyes a szövetségi kapitány posztjára a Ferencváros korábbi sikeredzője, az akkor már az arab egyesült emírségekbeli Al-Ainnál tevékenykedő Szergej Rebrov. A Fradit a BL-csoportkörbe vezető trénernek végül nem jött össze az álommunkája és Olekszandr Petrakovot nevezték ki az ukrán válogatottnál.

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség végrehajtói bizottságának ülésén résztvevő Vitaliy Kvartsyany a meta-ratings.com.ua-nak adott interjújában elmondta, végül azért nem Rebrov lett a kapitány, mert nem tudta felbontani a szerződését az Al-Ainnál.

– Augusztusban, amikor mindannyian összegyűltünk Kijevben a szövetség végrehajtó bizottságában, az első napon Szergej Rebrovot jelölték a válogatott kapitányi posztjára, de aztán probléma adódott a jelenlegi klubjával, az Al Ainnal kötött szerződésének feltételeiről. Ebben a helyzetben senki sem értett semmit, és az sem volt egyértelmű, hogy Andrij Sevcsenko meghosszabbítja-e a esetleg a megállapodását a szövetséggel. Bár a végrehajtó bizottság minden jelenlévő tagja hosszú ideig, öt-hat órán át ült, nem jutottunk egyértelmű döntésre az edzőtémában. Egy héttel később, miután ismét összegyűltünk, a nap egész első felében a Rebrovval kapcsolatos hírekre vártunk. Azt gondoltuk, hogy hamarosan megtudunk tőle valami fejleményt. De aztán csak telt az idő, nagyjából tíz órát vártunk, majd az ülés vége felé behívták a terembe Olekszandr Petrakovot, akinek a jelöltségéről nem is tudtunk, végül azonban a bizottság tagjai megszavazták – mondta Kvartsyany a metaratings.eu-nak adott nyilatkozatában.

Újabb rutinos NB I-es játékos érkezhet a Vasashoz