Dzsudzsák Balázs a Rádió 1-en beszélt azokra a hírekre reagálva, melyek szerint felmerült a lehetősége annak, hogy a Ferencvárosnál – itt edzett is – vagy a Videotonnál folytassa pályafutását. Az arab emírségekbeli Al Wahda 95-szörös válogatott játékosa elég egyértelműen tisztázta a helyzetet.

Amikor kimegyek mezítláb futballozni, edzeni a Fradihoz, mert a kapusedző a barátom, és megjelenik, hogy hazaigazolok a Fradihoz…aztán másnap már a Videotonhoz megyek, vagy odamegyek, ahol bajnokcsapat lesz…ezekre a hírekre nem tudok és nem is szeretnék reagálni. Az igaz, hogy június 30-tól nem vagyok szerződésben, de még nem tudom, mi lesz kint, egyelőre ramadán van még 10-14 napig. Azt mondták, hogy elém raknak majd egy szerződéstervezetet és meglátjuk, megfelel-e nekem vagy sem.

De itthon semmi nem történt, nem beszéltem senkivel és nem is tervezem, hogy itthon folytatom, amíg lehet és tudok, külföldön játszanék.

Egyébként is hosszú még a nyári átigazolási időszak, még nem tudom, hogy hol folytatom – mondta Dzsudzsák, hozzátéve, hogy külföldről tapogatózások, érdeklődések voltak már az irányába, de konkrétumokról még nincs szó. Így egyelőre az is kérdőjeles, hogy Európában, vagy azon kívül folytatja-e pályafutását.

Az, hogy nem akar hazajönni a szélső, nem csak anyagi kérdés elmondása szerint.

Nyilván azért játszom külföldön, mert olyan szerződésem van kint, ami itthon nem vállalható egy klub által sem.

De ha holnap hazaigazolnék, az nem azért lenne, mert engem egy zsák pénzzel hívtak Magyarországra.

Ha haza akarok jönni, az azért lesz, mert egyrészt elegem lesz a tizenvalahány év légióskodásból, másrészt meg is éri hazajönni, ambíció is lesz, olyan lehetőségek vannak, olyan volt a hívó szó, az ajánlat is. De addig miért mondanám, hogy nem szeretném azt a szerződést, amit kint megkapok? Egyelőre csak 31 vagyok, bőven kint tudok és kint is akarok maradni. Meglátom, ez milyen lehetőségekkel jár a jövőben.

Távozhat a Fradi válogatott játékosa, Gera beszélt a jövőjéről – hazai átigazolási hírek