Hosszabb interjút adott hazája egyik lapjának, a Hamburger Abendblatt-nak a Ferencváros német vezetőedzője, Thomas Doll. A tréner a zöld-fehérekkel szóba hozott 109-szeres holland válogatott labdarúgóról, Rafael van der Vaartról is szót ejtett. Doll amondó, a Fradi mindent megpróbál annak érdekében, hogy szerződtesse a középpályást.

A bajnokságban remek formában voltunk, a klub már 12 éve várt erre a bajnoki címre. Folyamatosan fejlődtünk, és egy nagyon domináns játékot sikerült kialakítanunk. Most az a célunk, hogy bekerüljük a Bajnokok Ligájába, de ez nagyon nehéz lesz. Talán Rafael van der Vaart segíthetne. Mindent megteszünk, hogy teljesíteni tudjuk az igényeit – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, majd a magyarok Eb-esélyeire is kitért.

A magyar válogatott az esélytelenek között van a tornán, de bármi megtörténhet. Bernd Storck csapata ellen nagyon nehéz játszani, mélyen és zártan védekezik a válogatott, és olyan veszélyes kontrajátékosaik vannak, mint Dzsudzsák Balázs, aki a szabadrúgásokat is nagyon jól lövi. Gera Zoltán már 37 éves, de még így is kulcsjátékos, nagyon jó szezon futott velem. Jól emlékezhetnek rá a HSV szurkolói: még 2010-ben a Fulham játékosaként ő utötte el a Hamburgot az Európa-ligától – fogalmazott.