Az mlsz.hu számolt be a Thomas Doll ügyében megszületett határozatról. Mint ismeretes, a szövetség fegyelmi bizottsága két hete behívatta magához a Ferencváros vezetőedzőjét, akinek néhány korábbi nyilatkozata miatt kell magyarázatot adnia. Legsúlyosabb büntetésként még a két évre szóló eltiltás is felmerült, de végül egészen másképp döntött a szövetség.

 

“Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) január 19-i ülésén az alábbi határozatot hozta.

A Fegyelmi Bizottság (FEB) csütörtöki ülésén tárgyalta Thomas Doll fegyelmi ügyét. A Ferencváros vezetőedzője novemberben és decemberben több olyan nyilatkozatot tett, amelyben kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését. A hasonló tartalmú kijelentések sértik a bajnokságban résztvevő többi csapatot, és a világ bármely országában eljárást, büntetést vonnak maguk után.

„A FEB álláspontja szerint az eljárás alá vont sportszakember több alkalommal az elektronikus sajtóban, nagyobb nyilvánosság előtt megjelent nyilatkozatai alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassák. Ezért a FEB a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 34. § (1) bekezdés b) pontja és az FSZ 34. § (2) bekezdése, valamint az FSZ 10. § (4) bekezdés b) pontja alapján a sportszakembert, mint visszaesőt, 2.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

“A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít… Mintha nem lehetnénk bajnokok… Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam” – nyilakozta Thomas Doll a novemberi Vasas-Ferencváros (2-2) bajnoki mérkőzést követően.

“Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre ellenünk folyik. A csapat le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – akárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket – és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság” – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője a december 10-i Ferencváros-MTK találkozó után.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}Múlt kedden eljárásjogi kifogások miatt elhalasztották a tárgyalást, majd az FTC csütörtökön összeférhetetlenségre hivatkozott az eljáró tanács elnökével szemben, ám ennek ezúttal nem adtak helyt.

Dr. Berzeviczi Attila, aki az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága elnöke, azt mondta az MTI-nek: az ítéletet alaptalannak tartják, s mindenképpen azt javasolják Thomas Dollnak, hogy fellebbezzen. Dr. Berzeviczi úgy fogalmazott: a szabály szövege rendkívül súlyos, általános bizalomvesztést és súlyos üzleti sérelmet vagy becsületsértést megvalósító, közvetlenül az MLSZ ellen közvetlenül megvalósuló cselekményt feltételez, azonban Thomas Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta. Kizárólag a játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg.

“Túlzásnak tartjuk, hogy a játékvezetők ennyire bírálhatatlanok, mintha törvényen, véleményezésen felül álló személyek lennének. A mai tárgyaláson is úgy éreztük magunkat, mintha felségsértést követtünk volna el. Mi partnernek tekintjük a bírókat, s reméljük, hogy a jövőben jobban együttműködhetnek majd a felek. Azt azonban fenntartjuk, hogy az edzőknek és a kluboknak joguk van megfogalmazniuk a véleményüket.” – mondta Berzeviczi Attila.

Válogatott játékosokat vinnének el az NB I-ből, távozók Diósgyőrben – friss hazai átigazolási hírek