FTC-Paks 1-1 

Thomas Doll (FTC):– Amilyen jól indult számunkra a meccs, annyira rosszul fejeztük be. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, az egyetlen probléma az volt, hogy az elveszített labdák után a védekezést rosszul oldottuk meg, és ez a kapott gólnál is látható volt. Gyakorlatilag nem voltak akcióink, test a test elleni ütközések, csak ívelgettük a labdákat. Ezek nagyon bosszantanak, mert megpróbálunk szépen játszani, de sok labdát veszítünk. Az egy az egy elleni párharcokat sem úgy kezeltük, ahogy kellett volna. A Paks az első félidőben igyekezett megzavarni a játékunk ritmusát, de hiába számoltunk ezzel, mert a második félidőben sem tudtunk erre mit reagálni. Ma sokan nem teljesítettek jól, néhányan elbújtak a pályán, kevés volt a mozgás, egészen a kapusig játszottuk vissza a labdákat teljesen feleslegesen. Négy győztes meccs után nagyobb önbizalommal kellett volna pályára lépnünk.

Néhány játékos elégedett volt azzal, hogy játszott, de nem igazán éreztem, hogy meg akarják nyerni a meccset, velük majd elbeszélgetek.

A második játékrészben mutatott teljesítménnyel sem vagyok elégedett. Jobban kellett volna őriznünk az 1-0-s előnyt, hiszen nem kell feltétlenül három-négy nullával hazaküldeni egy csapatot. Azonban, ha így védekezünk, nem támadjuk le az ellenfél játékosait, nincs agresszivitás, akkor ez történik. Láttuk korábban is, ha keményebb a meccs, akkor néhány játékosunkat nehezen lehet felfedezni a pályán. Ezt azért sajnálom, mert nagyon jó edzéseink voltak a héten, de majd akkor több ütközést és párharcot gyakorolunk. (fradi.hu) 

Csertői Aurél (Paks): – Azt kell mondanom, hogy az sokat elárul a csapat mentális helyzetéről, hogy sikerült a gyorsan kapott gól után felállnunk, és ezek alapján megérdemelten visszük el az egy pontot a Groupamából. Nekünk ugyan mindhárom pontra szükségünk lett volna, de az egy az több, mint a nulla.

Az elején azt kértem a játékosoktól, hogy látszódjon rajtuk az akarás, a tűz. Ha nem is maradéktalanul, de azt gondolom, hogy ezt teljesítették, és erre lehet alapozni majd a folytatásban.

Ugyanakkor a játékunkon van még mit javítani, de mint említettem, ebből a mai teljesítményből ki lehet indulni. Az eddig gyűjtött három pontunk nem sok, de biztos vagyok benne, hogy ennél több van a csapatban. (paksifc.hu)