OTP Bank Liga, 1. forduló:

Ferencváros – Diósgyőr 4-1 (Tamás M. 15. – öngól, Heister 25., Varga R. 46., 68., ill. Bacsa 45.) – beszámoló itt!

Thomas Doll (FTC):A csütörtöki meccs után csalódottak voltunk, de a srácok mindent beleadtak. Nem egyszerű egy balul sikerült meccs és egy hosszú utazás, valamint rövid pauza után egyből bajnokit játszani, az elején lehetett is látni, hogy nehezek a lábak. (…) Megint volt egy kisebb figyelmetlenség, de különben domináltunk. Látszik, hogy még sok munkát kell befektetnünk az összeszokottság eléréséhez, de jó a keret és ha ez sikerül, akkor szép sikereket érhetünk el. A Diósgyőr ellen a 4-1 jó eredmény. Ma bátran vállaltuk a 4-4-2-t a 4-3-3 helyett, jól működött, ez tehermentesítette Davidét (Lanzafamét – a szerk.), ezt nagyon nehezen védekezte le a DVTK. Nando (Gorriarrán – a szerk.) hatalmas munkája nagyon kellett ehhez, remélem nem lesz a combsérülése súlyos – amiért köszönetképpen sárgát kapott. A végén be kellett kísérni az öltözőbe, remélem az MTK ellen már játékra kész lesz. A később csatlakozók és a sérüléssel bajlódók felhozására is figyelnünk kell, mert egyelőre a padunk rövid emiatt. Lanzafame fantasztikus játékos, de egyedül tréningezett, mielőtt hozzánk került, így még edzésekre van szüksége, az összjáték nagyon jó lesz a támadók között, két-három hét múlva az ilyen ziccereit pedig csukott szemmel is értékesíteni fogja.

Bízom benne, hogy lesz egy olyan nyarunk, amikor nem kell hét-nyolc játékost beépíteni, így könnyebb lehetne az előrelépés az európai színtéren. Az egyesület mindent megtett azért, hogy ütőképesek legyünk, ezért is vagyok nagyon csalódott, hogy nem tudtuk ezt a pályán meghálálni.

Akik értenek a focihoz tudják, hogy a mi ellenfelünk volt a “legkönnyebb”, mindig csoportkörös volt. Hogy előny-e, ha az első körben kiesünk? Sosem az. A különbség a Bajnokok Ligája és az Európa Liga nagy és kiscsapatai között egyre nagyobb lesz, így sok szerencse is kell a csoportkör eléréséhez, de nem vagyok pesszimista, erről fogunk álmodozni, de sajnos a kiesésünk volt a realitás. (ulloi129.hu)

Fradi: Doll két új igazolást rakott ki a csapatból az EL-kiesés után

Fernando Fernandez (Diósgyőr):

Lehetőségünk lett volna megnyerni a meccset, mert a Ferencváros kiesett az Európa Ligából, nem volt csúcsformában és új felállással is próbálkozott.

Az első 20 percben mégis sok területet adtunk nekik. Fordulópontot jelentett, hogy amikor 2-1-re feljöttünk, akkor egy buta hiba után mégis kétgólos hátrányban vonultunk pihenőre. Nem kell különösen elemezni, hogy mekkora különbséget jelent. Nagyon csalódott vagyok, mert rengeteg olyan hibát követtünk el, amiről már azt gondoltam, hogy kijavítottuk, az első osztályban nem lehet ilyen lehetőséget adni az ellenfélnek. Minden mérkőzésen megvannak a pozitív és negatív dolgozik, azonban ma több volt a negatív. Ha mégis pozitívumot kell említenem, akkor azt tudom felidézni, hogy jól reagáltak a játékosok a 2-0-ás hátrányra, és sikerült szépíteni. (dvtk.eu)