Ferencváros – Újpest, 17:30

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros):A legutóbbi derbi nagyon fontos volt számunkra, hiszen az év első mérkőzését elveszítettük a Puskás Akadémia ellen. Végül egy megpattanó lövés után egyetlen gól döntött a javunkra. Az Újpest elleni meccs ezúttal is kulcsfontosságú lesz számunkra. Hallottuk, hogy telt ház lesz, remek hangulatra számítunk! Természetesen megnéztük az Újpest legutóbbi mérkőzéseit, látszik, hogy erősödött a csapat. Úgy gondolom, hogy a pillanatnyi forma ilyenkor nem számít, egy derbi előtt szerintem sosem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik csapat a favorit. A tabellán elfoglalt helyezés vagy a papírforma egy dolog, minden a pályán dől majd el. Speciális pszichológiai felkészültséggel kell rendelkeznünk, de felkészültünk, készen állunk a mérkőzésre! (fradi.hu)

Gyirmót – Honvéd, 19:30

Csertői Aurél (Gyirmót):Matematikailag még van esélyünk, hogy bennmaradunk, ehhez a Budapest Honvédot le kéne győzni. A Honvédban jó játékosok vannak, egyénileg egy jó csapat. Nekünk önmagunkhoz képest hatékonyabbnak kell lenni. Az egyéni, illetve a helyzetkihasználásokat kicsit magasabb szintre kell emelni, ahhoz, hogy egy Honvédot meg tudjunk verni. Nem lesz könnyű feladat, de van esély arra, hogy bent tudunk maradni. Egy felfokozott motiváció kell, habár a motivációval azt gondolom nem voltak nagy problémáink. A csapat küzdött hajtott, csak még egy kis pluszt bele kell ebbe rakni. (gyirmotfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd):Van egy-két nehézségünk, de előre tekintünk és azon dolgozunk, hogy megtaláljuk ezekre a megoldást. Meg kell értenünk és a játékosoknak tudatosítaniuk kell magukban, mindegy, hogy otthon játszunk, vagy idegenben, ugyanolyan futballt kell nyújtanunk, ugyanazon a szinten kell teljesíteni és csakis csapatként lehetünk sikeresek. Hazai pályán többnyire jobban teljesítünk, de most vendégként kell ugyanezt hoznunk. Érvényesíteni kell az akaratunkat, dominálni szeretnénk a meccsen, ahol nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Gyirmót fegyelmezett csapat, bíznak majd a gyors kontratámadásokban. Fontos, hogy végig kontrolláljuk a mérkőzést és ha így lesz, akkor a gólszerzési lehetőségek is jönnek, akkor pedig a remélt eredményt is elérhetjük. Nem azt kell nézni, hogy a Ferencváros, vagy a Gyirmót az ellenfél, a cél, hogy ugyanazzal a motivációval lépjünk pályára. A legfontosabb, hogy a Honvédért futballozhatunk, ennek kell lennie a fő motivációnak. Persze tudom, hogy a Fradi ellen több néző van, más az atmoszférája a meccsnek, azonban saját magunkért kell elsősorban játszanunk. A Ferencváros, a Debrecen, vagy éppen az Újpest ellen megmutattuk, mire vagyunk képesek, vasárnap is fegyelmezettnek kell lenni, támadásban és védekezésben is csapatként játszani, a lehető legjobb teljesítményt nyújtva és magunkra koncentrálva. Ez vezethet sikerre. (honvedfc.hu)