Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Paks ellen. A félidőben beállva, csereként kapott lehetőséget Lovrencsics Balázs, aki hamar felvette a ritmust. A fradi.hu érdeklődésére a 26 éves játékos értékelte a hétvégi bajnokit, és az egyik álmáról is beszélt.

– Örültem, hogy újra lehetőséget kaptam a bizonyításra, és egy teljes félidőt játszhattam, nem pedig az utolsó percekben álltam be. Úgy érzem, fel tudtam venni a játék iramát, brusztolós meccs volt, ilyenkor mindig megállom a helyem – kezdte Lovrencsics Balázs.

A találkozó 61. percében Balázs testvére, Gergő adta be a labdát a jobb oldalról, az ifjabbik Lovrencsics fejesét pedig ujjheggyel tolta a lécre a kapus.

– Volt egy nagy lehetőségem, amit Rácz Gergő bravúrral a kapufára tolt. Mióta a Fradinál vagyok, az az álmom, hogy a testvérem gólpassza után legyek eredményes. Ehhez most nagyon közel kerültem, de a kapus a helyén volt. Láttam, hogy jól jön a labda, a fejes pedig így sikerült – mondta a Fradi támadója.

A következő fordulóban a Ferencváros a Szombathelyi Swietelsky-Haladást látja vendégül a Groupama Arénában.

– Nem kell sokat változtatnunk a játékunkon a következő meccsre. Az első perctől fogva arra kell figyelni, hogy ha lehetőségünk akad, azt kihasználjuk, és akkor az ellenfél sem tud bunkerfocit játszani. Értékesíteni kell a helyzeteket, ha kevés van, akkor azt a keveset, ha több, akkor minél többet. Az elején el kell dönteni a találkozót – zárta szavait Lovrencsics Balázs.