A szerdán a 29. születésnapját ünneplő Bőle Lukács 2017 nyarán igazolt a Ferencvároshoz, miután lejárt a szerződése a román élvonalbeli FC Poli Iasinál. A szélső a sonline.hu-nak adott interjújában elmondta, az egyik legszembetűnőbb különbség a korábbi klubjai és az FTC között az infrastruktúra volt, valamint az, hogy mindig nagy figyelem övezi az együttest a média és az emberek részéről is, akik az utcán megállítják őt és gratulálnak a teljesítményükhöz vagy éppen számon kérik az elmaradt eredményeket.

Bőle hozzátette, fantasztikus érzés, hogy minden hazai mérkőzésen megtelik a fradisták szentélye, a Groupama Aréna.

Le a kalappal szurkolók előtt, jóban rosszban kitartanak mellettünk, óriási hangulatot teremtenek és ezúton is szeretném megköszönni nekik azt a biztatást, amit hétről hétre otthon és idegenben kapunk tőlük.

Valóban ők a mi 12. játékosunk, s nekik is köszönhető, hogy hosszú ideje bevehetetlen erőd bajnoki mérkőzésen a fellegvárunk.

A nemzetközi porondon nem jöttek az eredmények, ezért a Ferencvárosi Torna Club 2018 augusztusában közös megegyezéssel szerződést bontott német vezetőedzőjével, Thomas Doll-lal, helyére az ukrán legenda, Szergej Rebrov érkezett.

Szinte minden megváltozott az új edző érkeztével, teljesen más edzéseket vezényel, mint Thomas Doll és mentalitásban is nagy a különbség közöttük – emelte ki. – Sokkal szabályozottabb körülmények között készülünk, a mérkőzéseket is előre megtervezi, mindenki tudja posztra lebontva, mikor, hová kell helyezkednie, milyen mozgásokat kell végeznie.”

Úgy érzem, sokkal tudatosabb lett a játékunk és mentálisan is sokat fejlődtünk.

Mindenki kiveszi a részét mester által elmondott taktika szerint a védekezésből és a támadásból is, Szergej Rebrov abszolút csapatszinten gondolkodik, s megköveteli, hogy a komplett együttes együtt mozogjon a pályán.

A Ferencvárosnál minden posztra több jó játékos van, így mindenkinek kemény meg kell dolgozni a csapatba kerülésért.

A szélen konkrétan hatan vagyunk, de ez jó, mert a konkurenciaharc miatt mindenki kettőzött erővel dolgozik az edzéseken, ha pedig lehetőséget kap, akkor mindenáron bizonyítani akar – fogalmazott Bőle Lukács.

Arra a kérdésre, mit érhet el a Ferencváros a nemzetközi porondon, Bőle Lukács a következőt válaszolta:

ha megnézzük a keretet, a szakmai stábot és a körülményeket, s azt, mennyit dolgozunk, akkor minden adott ahhoz, hogy Európában is szép eredményeket érjünk el.