Nagyon komolyan beindult a 2018-as évben Böde Dániel, aki három bajnokin hat gólig jutott. A Ferencváros támadójának statisztikája világviszonylatban is jól mutat: az összes élvonalbeli labdarúgó közül jelen pillanatban alig akad valaki, aki nála gyakrabban talál be.

Böde a Transfermarkt honlapunk által fellelt kimutatása szerint átlagosan 44 percenként rúg gólt az idei évben a bajnokságban, amivel dobogós a földkerekség összes elsőosztályú labdarúgóját tekintve. Nála gyakrabban csak ketten eredményesek: az algériai válogatott Baghdad Bounedjah (Katarban) 33 perces mutatóval és a chilei válogatott Esteban Paredes (Colo Colo) 36 perccel.

Tegyük hozzá, hogy a lista élbolyát inkább a kevésbé jegyzett bajnokság labdarúgói adják, ennek oka az is lehet, hogy ezek a támadók értelemszerűen nem a világ legjobb védőivel találják szembe magukat, de a teljesítményük, gólérzékenységük ezzel együtt elismerésre méltó.

Az első 10 helyezett között a jelenleg legmagasabban “kvalifikált” támadó a francia válogatott Bafétimbi Gomis, aki a török listavezető Galatasarayban talál be 50 percenként, ezzel a hetedik. Vadócz Krisztián csapattársa, a korábbi uruguay-i klasszis, Diego Forlán is tagja az első 10-nek (56 perccel).

Természetesen a világ legmagasabbra jegyzett támadói is feltűnnek a Transfermarkt TOP20-as listáján: Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski és Neymar annak ellenére is benne van a legjobb 20-ban, hogy nekik van a legnehezebb dolguk, hiszen a legjegyzettebb bajnokságokban szerepelnek a legkomolyabbra taksált védők ellen.

A portugál klasszis a 17. helyre fért oda (ő 63 percenként eredményes idén), Lewandowski az 59 perces mutatójával a 14., őt egyből Neymar követi, aki pontosan 60 percenként talált be eddig.

A Transfermarkt egyébként azokat az élvonalbeli labdarúgókat rangsorolta, akik legalább 5 bajnoki gólig eljutottak már 2018-ban.