Eddig a megszokottnál kevesebb lehetőséghez jutott az idényben a Ferencváros utóbbi éveinek legeredményesebb, az élvonalban (Fradi-mezben) 88 gólos játékosa, a magyar válogatott keretéből is kiszorult Böde Dániel.

Davide Lanzafame érkezésével a robusztus csatár jobbára csereként játszott az utóbbi hetekben, hónapokban. Az NB I-ben például kétszer volt csak kezdő – Mezőkövesden így is nyerőembernek bizonyult -, míg a 5 gólnál járó olasz támadó mind a tíz találkozón az első perctől a pályán volt.

A hétvégén azonban eljöhet Böde ideje, hiszen Lanzafame eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

– Bízom abban, hogy megkapom az esélyt a bizonyításra, élnem kell a lehetőségeimmel. Remélem, hogy jó játékkal és gólokkal segítem majd a csapatot – nyilatkozta a fradi.hu-nak Böde.

Aki ráadásul egyik kedvenc ellenfele, a Puskás Akadémia ellen játszhatna, a felcsútiak elleni mérkőzéseken 6 gólt szerzett már a támadó, közülük több is igen emlékezetesnek bizonyult.

Ahhoz képest, hogy nem régóta szerepelnek az NB I-ben, ez tényleg nem rossz szám. Bízom abban, hogy tovább növelhetem majd a góljaim számát ellenük – tette hozzá.

A fél pár cipős gólja:

Amit először Pauljevic öngóljának jegyeztek be:

És egy emlékezetes közvetett szabadrúgás: