Péntek este a bolgár élvonalban szereplő Ludogorec magabiztosan, 4-1-re legyőzte hazai pályán a Cserno Morét, ezzel pedig hivatalossá vált, hogy a Sztojcso Sztojev vezette csapat megnyerte a 2018/2019-es pontvadászatot. Ezzel egyidejűleg pedig az is eldőlt, hogy a Ludogorec indul a Bajnokok Ligája-selejtező első körében, méghozzá a koefficiensek alapján a kiemelt csapatok között, így teljessé vált a Ferencváros lehetséges ellenfeleinek listája.

Mint ismert, a magyar bajnokcsapat nem kiemeltként várja a június 18-i sorsolást – csupán 3.500 ponttal rendelkezik –, így már az első körben is komoly játékerőt képviselő együttesekkel találkozhat.

A Ferencváros hivatalos honlapja kiemeli, a BL-főtáblára kerüléshez egymás után négy selejtezős párharcot kell megnyernie Szergej Rebrov csapatának, ha pedig bármelyik BL-selejtezős fordulóban alulmarad, akkor az Európa Liga-selejtező bajnoki ágára kerül.

A sorsolásnál az Európai Labdarúgó Szövetség figyelembe veszi a regionális szempontokat is, így az alább található teljes lista szűkülhet.

Kiemelt csapatok az 1. selejtezőkörben

Nem kiemelt csapatok az 1. selejtezőkörben

forrás: kassiesa.home.xs4all.nl