I. félidő:

Jól kezdett a Ferencváros, úgy tűnt, gyorsan le akarják zárni a továbbjutás kérdését a zöld-fehérek. Skvarka már az 1. percben eltalálta a kapufát éles szögből, majd a 8. percben Haratin vállalkozott távolról, a mindenkit meglepő lövés pedig megint a jobb oldali kapufáról pattant ki.

Az első bő negyedóra egyértelmű vendégfölénye után magához tért a máltai bajnok és egyre többször jutott el a Ferencváros kapujának előteréig, sőt, Dvali hibája után Fontanella lövése nem is volt veszélytelen. Annál inkább ártatlannak tűnt viszont az a szituáció, amelynek a végén vezetést szerzett a Valletta: a 26. percben Tulmieri esett el az elkéső Lovrencsics mellett, egy bedobás után, a játékvezető 11-est ítélt, Fontanella pedig biztos lábbal értékesítette a büntetőt (1-0).

Rebrov a 33. percben máris változtatásra szánta el magát, lehozta a pályáról az ezúttal is indiszponált nyári igazolást, Ihnatenkót, Sigér váltotta az ukrán középpályást. A 42. percben, egy szöglet után Blazic csúsztatott, alig maradtak le a társak a labdáról a kapu torkában. Maradt az 1-0 a szünetre.


II. félidő:

Két Fradi-lesgól volt a szünet utáni első szűk negyedóra legfontosabb történése, a 60. percben aztán jött a “rendes” gól is: Tokmac húzott befelé balról, majd lövésre szánta el magát 18-ról, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki (1-1).

Innentől kezdve valami megtört a máltaiakban, és szinte sorra jöttek a ferencvárosi lehetőségek. A 64. percben Sigér egy szép csel után remekül szolgálta ki Skvarkát, aki ahelyett, hogy ziccerben lőtt volna, rosszul vette át a labdát. Négy perccel később előbb Tokmac lőtt remek csel után, de blokkolták, néhány másodperc múlva pedig Zubkov fejelt ziccerből kapura, de Bonello óriásit védett a jobb saroknál.

A máltai kapus tartotta ezután is meccsben a csapatát, a 71. percben, Lanzafame 11 méteres lövésénél megint nagyot fogott, majd a 76. percben előbb a csereként beállt Szignyevics éles szögből leadott lövését hárította, hogy aztán Zubkov megpattanó kísérleténél, ültében is védeni tudjon.

A végén Dibusz védte még ugyancsak bravúrral Messias szabadrúgását, de maradt az 1-1. Az FTC 4-2-s összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe, ahol a Dinamo Zagrebbel találkozik majd a magyar rekordbajnok – először Zágrábban, augusztus 6-án, 20 órakor.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Valletta FC – Ferencváros 1-1 (Fontanella 27. – 11-esből, ill. Tokmac 60.) – az összeállítások és a meccs percről percre itt!

Továbbjutott az FTC (4-2)

Rebrov a BL-továbbjutásról: “Ma nem az eredmény miatt voltam feszült” – így magyarázta a légiós korai lecserélését a Fradi edzője