Mint ismeretes, a Ferencváros a bolgár bajnok Ludogoreccel találkozik majd júliusban, a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A Magyarországon kezdődő párharc hallatán a helyi sajtó is reagált a történtekre, a bolgár lapok reakcióit gyűjtöttük össze az alábbiakban.

A gol.bg “az egyik lehető legkellemetlenebb ellenfélként” aposztrofálja a Ferencvárost és nehéz ellenfélként tekint a magyar bajnokra. A portál szerint figyelmeztető lehet a Ludogorec számára, hogy az FTC mögött végzett MOL Vidi tavaly kiejtette őket a BL-ből, az a Vidi, amelyet most 13 ponttal előztek meg a zöld-fehérek.

A lap “magyar kolosszusnak” tartja az ellenfelet, akinek 30 bajnoki címe van már.

A blitz.bg a múlttal is példálózik a Fradi kapcsán, mondván a budapesti rivális 1969-ben a CSZKA Szófiát, 1991-ben pedig a Levszkit kiverte, ugyanakkor a Lokomotiv vagy a Marek Stanke már sikerrel járt a bolgár csapatok közül az FTC elleni nemzetközi megmérettetéseken.

A Levszki elleni győztes KEK-párharc 1991-ből (összesítésben 7-3):

A gong.bg a magyar rivális kapcsán felsorolja, kiemeli a klub szerintük legfontosabb szereplőit: így Kubatov Gábor elnököt, a mecedón középpályást, Stefan Spirovskit, a belga legenda fiaként a bolgároknak feltűnő Marten Wilmotsot, a “vezető csatárnak” nevezett Priskin Tamást, a gólkirályt, Davide Lanzafamét, valamint a jelenlegi magyar válogatott játékosokat, Dibusz Dénest, Gróf Dávidot, Lovrencsics Gergőt és Varga Rolandot.

A novsport.com megjegyzi, hogy az UEFA elsőként azt jelentette be, hogy a Ludogorec pályáján kezdődik meg a párharc, de nem sokkal később kiderült, hogy Budapesten lesz mégis az odavágó.

“Kellemetlen forgatókönyvként” írja le mégis a lap, hogy épp a Ferencvárost kapta ellenfélül a nyolcszoros bolgár bajnok.

A fakti.bg  és a sportal.bg is “kemény riválisnak” nevezi a Fradit.