I. félidő:

Nem kezdett bátortalanul az FTC a Camp Nouban, a katalánok bő öt perc után vették át igazán a kezdeményezést és Messi lövésével, illetve Lenglet fejesével is veszélyeztettek. A 10. percben azonban a Fradi-kispad ugrott talpra ó, amikor Tokmac gyönyörű gólt szerzett, kár, hogy a játékvezető – némi fáziskéséssel, de jogosan – lest jelzett.

A 17. percben Messi lövésénél már nagyot kellett védenie Dibusznak, válaszul Isael hatalmas kapufát lőtt 8 méterről – benne volt ekkor a meccsben a Fradi-vezetés is!

Sajnos a 26. percben azonban a Barcelona jutott előnyhöz, méghozzá egy 11-es után – a büntető Messi harcolta ki és lőtte is be (1-0).

A 36. percben Dibusz gyönyörűen védte lábbal Fati közeli bombáját, majd Messi lőtt – megint későn jelzett lesről – kapufát. A 39. percben Tokmac szöktette szépen Zubkovot, de az ukrán picit jobbról leadott lövése nagyon gyenge lett. Nem volt ma formában az ukrán összességében.

A 42. percben aztán jött a második hazai találat: Fati hatalmas labdát kapott a védelem mögül beindulva De Jongtól, a Fradi hátsó alakzata beragadt, és csak a lábát kellett beletennie a tininek a labdába (nem találta el jól), hogy az a bal alsóban kössön ki (2-0).

II. félidő:

A második játékrész elején pedig jött a harmadik Barca-gól is. Az 52. percben, egy gyors hazai akció végén, Fati sarkazós passza után Coutinho lőtt 17-ről a jobb sarokba (3-0).

A 68. percben aztán jött egy kisebb fordulat: Piqué rántotta le a kitörö Tokmacot – 11-es és kiállítás lett a vége! A büntetőt Haratin kicsit megtorpanva, de magabiztosan lőtte be (3-1), ezzel Nyilas Elek 25 évvel ezelőtti találata utén az ukrán középpályás lett az első Fradu-játékos, aki gólt szerzett a BL-csoportkörben.

A tíz emberrel futballozó Barcelona néhány percre visszaállt, de aztán a hajrában kétszer is megrázta magát. A 83. percben a csereként beállt Dembélé gyors elfutása után (Heistert hagyta le) Pedrit szolgálta ki, aki 11 méterről lőtt a jobb sarokba (4-1). A 89. percben pedig Messi addig forgolódott, amíg gólpasszt nem adott Dembélének. Dibusznak nem volt esélye a közeli lövésnél (5-1).

Így lett 5-1 a vége, a Ferencváros helytállt és gólt is szerzett a Camp Nouban, de a Barcelona végül érvényesítette a papírformát.

Bajnokok Ligája, G-csoport, 1. forduló:

Barcelona – FERENCVÁROS 5-1 (Messi 27. – 11-esből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 83., Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

Piros lap: Piqué (69.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Korábban:

Dinamo Kijev – Juventus 0-2 

Rebrov: “Megvolt az esélyünk, hogy közelebb kerüljünk a Barcához”; Koeman: “Azt kérdezi, meglepett-e a Fradi?” – értékelések