Ahogy arról már beszámoltunk, Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár nyilatkozata alapján jó esély mutatkozott arra, hogy az FTC a Puskás Arénában fogadhassa két világklasszis BL-ellenfelét, a Barcelonát és a Juventust.

A hír az uefa.com alapján pedig mostanra mondhatni hivatalossá vált, hiszen az európai szövetség honlapja már egyértelműen a magyar nemzeti stadiont tünteti fel a Juventus (november 4.) és a Barcelona (december 2.) elleni Fradi-csoportmeccsek helyszíneként. A Puskás Aréna az UEFA rendelkezésének megfelelően befogadóképességének (67215 fő) 30 százalékát nyithatja meg a szurkolók előtt.

Az is biztosnak tűnik – nem meglepő módon -, hogy első hazai csoporttalálkozóját, a Dinamo Kijev ellenit (október 28.) a Groupama Arénában játssza majd le a zöld-fehér alakulat.

FRISSÍTÉS: A Ferencváros kedden este közleményben erősítette meg a hírt.

“Az FTC kérelemmel fordult az UEFÁ-hoz, hogy három hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése közül a másodikat és a harmadikat a Puskás Arénában játszhassa.

Az európai szövetség kedvező döntést hozott, így november 4-én a Juventust, december 2-án pedig az FC Barcelonát a Puskás Arénában fogadja Sergei Rebrov együttese a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Dinamo Kijev elleni összecsapásra október 28-án a Groupama Arénában kerül sor.”