I. félidő:

A ferencváros dominancia jegyében telt el az első bő 45 perc. A zöld-fehérek irányították a játékot, veszélyesebben is fuballoztak, míg a DVTK inkább visszaállt és kontrázott – sokáig mérsékelt sikerrel.

A Fradi vezető góljához azonban egy pontrúgás kellett: Zubkov 22 méteres szabadrúgása irányít változtatott egy védőn, Danilovic pedig már csak beleérni tudott a labdába, amely így a jobb felsőbe vágódott a 15. percben (0-1).

Olekszandr Zubkov szabadrúgása

Zubkov beverte! Negyedóra elteltével megszerezte a vezetést az őszi első Ferencváros a Diósgyőr otthonában.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 15., vasárnap

A 23. percben Isael ballal tűzött kapura 22-23 méterről, Danilovic védett a kapu jobb oldalánál, majd egy percre rá Haratin 23 méterről döngette meg a lécet a bal felső sarok közelében. Két kisebb Skvarka-lehetőség után, a 33. percben Zubkov passzolt Isaelhez, a brazil pedig 17-ről, a gyengébbik jobb lábával lőtt alig a jobb kapufa mellé.

A 36. perc aztán az addigi legszebb diósgyőr akciót hozta: Hasani addig tartotta a labdát és forgolódott, hogy 16-ról lőni is tudott, méghozzá remekül, Dibusz tolta ki a léc alól a bombát.

Maradt a 0-1 így a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után egy sokkal támadóbb és bátrabb DVTK jött ki a pályára, amely igyekezett gyors letámadásokkal meggátolni a Fradi-akciókat. Szorosabb is lett így a meccs, a hazai küzdöttek az egyenlítésért, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Kivételt jelentett az 52. perc, amikor Hasani nagyszerű, 23 méteres szabadrúgását a léc alól szedte ki Dibusz.

Florent Hasani szabadrúgása

A Diósgyőr szinte ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, mint ahonnan Zubkov talált be az első félidőben. Két remek megmozdulás egy másodperc leforgása alatt: előbb Hasanitól, majd Dibusztól…

Közzétette: M4Sport – 2019. december 15., vasárnap

A Ferencváros nem erőltette már ekkor annyira a támadásokat, kevesebb lehetősége is volt a bajnok címvédőnek az újabb gólhoz. A 73. percben került picit közelebb ehhez a vendégcsapat, ekkor Iszlai rúgta el a labdát a gólhelyzetben lévő Tokmac elől, pedig már szinte lendült a cserejátékos lába.  A 81. percben el is sült a légiós jobbosa, de kicsit jobbról leadott lövését Danilovic védte a rövid saroknál.

A nagy és kemény csatát hozó hajrában Dibusz fejsérülése okozott némi riadalmat (hosszú percekig ápolták a hálóőrt, a Fradinak cseréje már nem volt, de végül visszatérhetett a válogatott játékos), illetve akadtak hazai rohamok is, de gól már nem született.

Az immáron 13 NB I-es mérkőzés óta veretlen FTC őszi bajnokként vonulhat a téli pihenőre, előnye 4 pont a nagy rivális MOL Fehérvár előtt – egy meccsel kevesebbet játszva.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

DVTK – Ferencváros 0-1 (Zubkov 15.)

Öszeállítások és a meccs krónikája percről percre itt!

Az NB I őszi végeredménye: