Kisvárda – Ferencváros, 15:30

Joao Janeiro (Kisvárda):

Ha a Ferencváros a magyar Porto, akkor a Kisvárda Portugáliában melyik csapatnak felel meg?
A Moreirensének. Az is egy kisvárosi klub – kezdte a portugál edző a kisvardafc.hu-nak.

A Moreirense meg tudná verni zsinórban kétszer a Portót?
– Kizárt dolog.

És a Kisvárda a Ferencvárost?
– Meg. Akár háromszor is. Az a célunk, hiszen a bajnokság során háromszor találkozunk a Fradival, és minden meccsen a győzelem reményében lépünk pályára. Persze, ez nem ilyen egyszerű. A futballban éppen az a gyönyörű, hogy háromféle eredmény születhet egy mérkőzésen, akkor is, amikor Dávidok és Góliátok találkoznak egymással.

Nem kérdés, ebben a szereposztásban mi vagyunk a Dávid, hiszen a mezőny egyik legkisebb költségvetésű klubjaként találkozunk a legtehetősebbel.

Sokan az ősz mérkőzésének tekintik a vasárnapi összecsapást. Ön is így tekint rá?
– Ha azt vesszük, hogy a költségvetéseket tekintve az egyik legkisebb játszik a legnagyobbal, akkor nem feltétlenül, de a tabellán elfoglalt helyezések miatt mégis. Mindenki ezt a meccset várta Kisvárdán, ezt a legjobban az mutatja, hogy napokkal ezelőtt eldőlt, telt ház lesz. Különleges és izgalmas mérkőzésre van kilátás, amelyen várjuk a tizenkettedik játékosunk, a közönség segítségét. Mindeközben sosem feledjük szurkolónk közelmúltban elhunyt kislányát, Annácskát, érte is játszunk vasárnap.

Peter Stöger (Ferencváros):A Kisvárda nem érdemtelenül vezeti jelenleg a bajnokságot, függetlenül attól, hogy egy meccsel többet játszott, mint mi. Erős, fegyelmezett csapat benyomását keltették már a júliusi összecsapásunkon is, azóta pedig csak jobbá váltak. Szívvel, lélekkel kell majd játszanunk, emellett 100%-os koncentrációra lesz szükségünk, hogy jó eredményt érjünk el. Azt gondolom, hogy egy győzelem nagyon jót tenne az önbizalmunknak, de ehhez mindenkinek hibátlan teljesítményt kell nyújtania a pályán. Meglesznek a helyzeteink a gólszerzésre, de hátul vigyáznunk kell a hazai kontrákra. (fradi.hu)

MOL Fehérvár FC – ZTE, 17:30

Szabics Imre (Fehérvár):A Zalaegerszeg korábban zsinórban három bajnoki győzelmet aratott, többek között legyőzte a Ferencvárost is idegenben, és bár a múlt héten Kisvárdán vereséget szenvedett, ettől függetlenül is egy nehéz mérkőzés áll előttünk, ahol száz százalékos teljesítményre lesz szükség mindenkitől ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A hazai eredményeket összesítő tabellán második helyen állunk jelenleg, a ZTE ellen is szeretnénk folytatni ezt a szereplést Sóstón. Ehhez természetesen ugyanúgy számítunk szurkolóink támogatására, akik eddig is mögöttünk álltak. A célunk tehát az, hogy győzelem után tudjunk elmenni a válogatott szünetre. (molfehervarfc.hu)

Waltner Róbert (ZTE):Nyilván az egyik legerősebb csapathoz látogatunk vasárnap. Két veresége van csak a MOL Fehérvárnak, abból az egyik a Fradi ellen; ez mindent elmond a hazai csapatról. Nem lesz könnyű mérkőzés, ennek ellenére, nem feltartott kézzel megyünk Székesfehérvárra. (molfehervarfc.hu)