Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a 2016 és 2019 között a Honvéd kapuját védő Gróf Dávid szerződése lejártával a rivális Ferencvároshoz igazolt. A Fradi-nevelésű, majd később Skóciában, Angliában és Németországban is megforduló hálóőr a fradi.hu-nak beszélt első benyomásairól.

– Az a régi, felemelő érzés megint megcsapott, amikor bejöttem ide a sportközpontba, és mindenhonnan visszaköszönt, hogy ez egy profi klub. Csak ha ránézek a zöld-fehér címerre, vagy ahogy az edzőtáboros kisgyerekek sétálnak, éneklik a Fradi-indulót és drukkolnak nekem edzés közben… Hihetetlen élmény!

Ami ennél a klubnál zajlik az elit szintű, profi, én ezt nevezem focinak.

Dibusz Dénes személyében egy válogatott kapussal is meg kell majd küzdenie a kezdőbe kerülésért, erre is kitért az új érkező.

– Már a válogatottból ismertem Dénest, mindig jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Sokkal előbb gondolok arra, hogy csapattársként segítsek neki, hiszen mindketten egy célért dolgozunk. Ezzel együtt bízom a képességeimben, és mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbbet védjek. Meg akarom mutatni a mesternek, hogy mit tudok.

A fejembe már élesen beégett egy kép, hogy a Fradi kapuját védem, ezért fogok hajtani a következő hetekben.

Gróf végül régi-új csapattársairól, a Kispestről ismert Botka Endréről és Davide Lanzafaméról is szót ejtett.

– Endikével sajnos csak egy félévet töltöttünk együtt Kispesten, úgyhogy most nagyon örülök, hogy újra egy csapatban leszünk. Lanzával pedig volt két fantasztikus évünk, 2017-ben az első bajnoki aranyunkat együtt nyertük meg. Ő azóta megelőzött a bajnoki címek számában, de már megbeszéltük, hogy együtt fogunk újabb címeket gyűjteni.