Ricardo Moniz és Leonardo ismét együtt dolgozhat. A páros Magyarországon, a Fradinál szerepelt együtt, de a holland tréner az RB Salzburgban és az 1860 Münchenben is számított a problémás játékosra, akivel most a holland másodosztályú FC Eindhovennél lehet egy klubnál.

A futballista a holland bndestem.nl honlapnak adott interjújában beszélt a Fradinál töltött időszakáról, valamint a korábbi és a jelenlegi futballközeg közötti különbségről is.

– Ha korábban a Feyenoordnál veszítettünk, fiatal srácként csak ültem az öltöző sarkában a kávémmal, és attól is féltem, hogy megszólaljak. Most a játékosok akkor is nevetgélnek az edzéseken, ha nyolcadik vagy kilencedik helyen áll a csapatuk. Az autók, a lányok, a „Facebookos cuccok” túlságosan is nagyra nőttek a futballban. Én időben megtanultam, hogy a jó teljesítményért keményen kell dolgozni. Megihatsz egy-egy sört, vagy hazavihetsz egy lányt, de meg kell becsülni a pihenőidőt, és nem lehet minden éjszaka a városban lenni.

 

A budapesti kalandjára így emlékszik vissza.

– Megérkeztem a Ferencvároshoz, és arra gondoltam, „ó, ne”. A nyelv borzalmas volt, akárcsak a pályák és a stadionok. Azt kérdeztem Moniztól: mibe kevertél engem? De aztán nagyon boldog időszakot töltöttem ott. Maradni is akartam, de volt egy törés… Vannak dolgok, amiket meg is bántam – mondta sejtelmesen a labdarúgó.

Leonardo korábbi tréneréről és a Monizzal való kapcsolatáról is nyilatkozott.

– Henk Ten Cate tanított meg arra, hogyan legyek profi. Moniz mindig jó hatással volt a fizikai állapotomra, az edzéseire jól reagált a testem. De ez nem arról szól, hogy barátok lennénk. Például a futballról is teljesen másképp gondolkodunk.