Családi tragédia érte a Fradi osztrák csatárát, Marco Djuricint, aki nemrégiben veszítette el nagypapáját. A támadó így nehéz napokat él meg, de mindenképp pályára akart lépni a zöld-fehérek legutóbbi, Paks elleni bajnokiján.

Nehéz volt így játszanom, de eszembe se jutott, hogy lemondjam a szereplést – nyilatkozta a fradi.hu-nak Djuricin. – Remélem a listavezető Vasas ellen tudunk javítani a következő fordulóban. Persze, ilyenkor megpróbálom ezt a rám törő fokozott érzelmiséget a jó irányba terelni, bár a Paks ellen még túl friss volt az élmény, akkor még nem tudtam teljesen átszellemülni. Főként, hogy rengeteg időt töltöttem kettesben a nagypapámmal, szoros kapcsolatban álltunk. Kezd enyhülni a fájdalom, de még bőven dolgozik bennem.

A csatárt arról is kérdezték, mennyire sikerült már beilleszkednie Thomas Doll együttesébe.

– Az, hogy a bal szélről indulok, egy kicsit új még nekem, de van egy remek csatárunk Böde Dani személyében, aki sokat segít és a gólokat tekintve is szépen termel. Remek fickó, úgyhogy nem jelent problémát számomra, hogy egy új rendszert kell megszoknom. Talán az átállásból fakad, hogy még csak hat gólt szereztem. Mindenesetre remélem, hogy még több gólpasszal szolgálhatom ki Danit, na meg azt is, hogy én magam is többször leszek eredményes. Számomra és szerintem a Fradi-szurkolók számára viszont úgyis a bajnokság megnyerése a legfontosabb, úgyhogy ha bajnokok leszünk, akkor nem fog különösebben érdekelni, hogy hány gólt szereztem.

Marco Djuricin meghívót kapott az osztrák válogatottba, ám a keretszűkítés után már nem sikerült a nemzeti együttesben maradnia. A meghívót így is nagy sikernek tekinti.

Szerintem minden futballista vágya hogy a nemzeti csapatban futballozzon, de persze csak 23-an kerülhetnek a szűk keretbe, ami így is van rendjén. Mindenesetre remek, hogy a Fradiban megkaptam az esélyt arra, hogy megmutathassam magam és újra felhívjam a válogatott stáb figyelmét a játékomra, úgyhogy már ez is öröm. Most ráadásul minden meccsen még inkább meg akarom majd mutatni, hogy a válogatottban a helyem, úgyhogy remélem, hogy sok győztes találkozó következik a bajnokságban.